Home IconarrowHaberlerarrowUnesco, Kadıköy Belediyesi’nin Deprem Bölgelerindeki Çalışmalarını Dünyaya Örnek Gösterdi

UNESCO, Kadiköy Belediyesi’nin depremin ardindan afet bölgelerinde gerçeklestirdigi çalismalari sürdürülebilir ve kapsayici yerel yönetim faaliyetleri arasinda göstererek resmi internet sitesinde paylasti.

Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yikima neden olan depremin ardindan Kadiköy Belediyesi’nin deprem bölgelerindeki çalismalarini degerlendirdi. UNESCO’nun resmi internet sitesinde yayinlanan yazida “Uluslararasi Kapsayici ve Sürdürülebilir Sehirler Koalisyonu'nun (ICCAR) bir üyesi olan Kadiköy Belediyesi, kapsayiciliga ve sürdürülebilirlige olan bagliligini yikici depremlerin ardindan gerçeklestirdigi acil durum destegiyle gösterdi. Kadiköy Belediyesi, felaketten etkilenen bölgelere arama ve kurtarma ekipleri göndermenin yani sira gida dagitiminda da en aktif belediyelerden biriydi. Çalismalar, depremzedelerin hayatinda somut fark yaratan sonuçlar vermeyi basardi. Bu çabalar, binlerce insanin acisini hafifletmeye yardimci olmustur” ifadeleri kullanildi.

UNESCO tarafindan afet bölgelerindeki çalismalariyla basarili yerel yönetimler arasinda gösterilen Kadiköy Belediyesi, depremin ilk gününden beri yüzlerce personeliyle deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri, yemek dagitim hizmeti, çadir temini ve kurulumu, yardim erzaklarinin dagitimi gibi birçok alanda çalismalarini sürdürüyor. UNESCO’nun resmi internet sitesinden yayinladigi yazida da Kadiköy Belediyesi’nin bu bu çalismalarina tek tek yer verildi. UNESCO, Kadiköy Belediyesi’nin afet bölgelerindeki destek ve dayanisma faaliyetlerini su ifadelerle dünyaya duyurdu;

“Depremin hemen ardindan Kadiköy Belediyesi'nde kriz masasi kuruldu. Çogunlugu üniversite ögrencileri, Kadiköylüler ve belediye personelinden olusan gönüllü ekip, yardim malzemelerini ayirarak paketledi ve afet bölgesine gönderdi. Türkiye'yi sarsan ilk depremin hemen ardindan, yüksek egitimli 49 personel ve Lena adli arama köpeginden olusan Kadiköy Belediyesi’nin arama kurtarma ekibi BAK Kadiköy de afet bölgesine sevk edildi. BAK Kadiköy, enkaz altindan insanlari kurtarmak için yilmadan çalisti ve 2’si bebek, biri 72 yasindaki vatandas olmak üzere 17 kisiyi sag olarak kurtarmayi basardi. Kadiköy Belediyesi, arama kurtarma çalismalarina ek olarak, afetzedelere sicak yemek dagitmak için seyyar mutfaklar ve seyyar yemek tirlari kurdu. Belediyenin baslattigi yardim kampanyasinda da bugüne kadar 43 tir, 33 bin 119 adet yardim kolisi bölgeye ulastirildi.”