Home IconarrowHaberlerarrowYeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde Barok Şöleni

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde Barok Şöleni

Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde Mart ayi boyunca, Çarsamba aksamlari klasik müzik ve Cuma aksamlari caz konserleri, sinirli sayida seyircisi ile devam ediyor. Çarsamba Klasikleri’nde 3 Mart aksami Barok söleni yer alacak.

Yeldegirmeni Sanat “Çarsamba Klasikleri”nde 3 Mart aksami Duo Lamente ile çok özel bir Barok Söleni’ne yer veriyor. Türkiye’nin ilk yetismis kontrtenor sanatçisi Kaan Buldular ve dönem müzigi çalismalarina lavtalar içinde en genis ses araligina sahip olan archlute ile devam eden klasik gitar sanatçisi Hande Cangökçe’nin kurdugu Duo Lamente, repertuvarinda agirlikli olarak Fransiz ve Italyan Barok yapitlara yer veriyor. Barok dönemde bestelenmis Osmanli Saray Müzigi örneklerinin de seslendirildigi eserlerin kontrtenor ve archlute için düzenlemeleri de Kaan Buldular ve Hande Cangökçe’ye ait.

10 Mart’taki “Çarsamba Klasikleri”nde ise piyanist ve orkestra sefi Can Okan, içinden geçtigimiz zorlu salgin dönemine özel bir programa yer veriyor. Sanatçi, müzigin iyilestirici etkisini kanitlarcasina önemli yapitlar üreten J. S. Bach’in basyapitlarindan biri olan “Iyi Düzenlenmis Klavye”’nin 2. kitabindan bir seçki seslendirecek. Keman ve çello ikilisi ViolinCello Duo ile vurmali çalgilarda konuk sanatçi Riccardo Marenghi, 17 Mart Yeldegirmeni Sanat konserlerinde yerli ve yabanci pop, rock ve film müziklerinin yani sira Bach, Vivaldi ve Paganini gibi klasik bestecilerin sira disi düzenlemelerini seslendirecek.

Isviçre basininda Ingiliz sef Howard Griffiths’in “Genç yasina karsin, enstrümaninda ustalik düzeyine erismis ve sasirtici yorum gücüne sahip bir müzisyen” seklinde ifade ettigi Cem Babacan’in piyano resitali 24 Mart’ta Yeldegirmeni Sanat’ta.

Yeldegirmeni Sanat “Caz Aksamlari”nda 12 Mart’ta saksofofon sanatçisi Baris Ertürk’ün triosu BAM sahne alacak. 19 Mart 2021 Cuma aksami ise piyanist, besteci ve sarkici Selen Gülün’ün, 2015’ten bu yana Japonya yogunluklu uluslararasi platformlarda degisik müzisyenlerle gerçeklestirmekte oldugu duo konserlerin bir yansimasi Yeldegirmeni Sanat sahnesinde olacak.

Pandemi süresince alinan sosyal mesafe ve özenli saglik tedbirleri çerçevesinde konserlerin baslama saati 18:00 olacak.

YELDEGIRMENI SANAT MERKEZI (YSM) KONSERLERI

Çarsamba Klasikleri

03 Mart Çarsamba 18:00 DUO LAMENTE ile BAROK SÖLENI

10 Mart 2021 Çarsamba 18.00 CAN OKAN ile BACH AKSAMI