Home IconarrowHaberlerarrowYeni Nesil Belediyecilikte Dünyada İlk Adım Kadıköy'den

Yeni Nesil Belediyecilikte Dünyada İlk Adım Kadıköy'den

Kadiköy Belediyesi bir ilke daha imza atti. Kadiköy, kamu kaynaklarinin dogru kullanimini ölçümleyen “Entegre Rapor” uygulamasini devreye sokan dünyada ilk belediye oldu.

Insani Gelisim Vakfi Ilçeler Endeksinde ikinci sirada yer alan ‘’Vatandas Bakisiyla Istanbul Ilçelerinin Belediye Yönetisim Karnesi”nde en yüksek puani alan Kadiköy Belediyesi bir ilki daha gerçeklestirerek Entegre Rapor uygulamasini devreye sokan dünyada ilk belediye oldu.

Entegre raporlama ile belediyenin çalismalari mercek altina alinarak hangi kaynaklarin nerede, nasil, hangi ihtiyaçlara göre kullanildigi, sonuçlarinin ne gibi degisimler yarattigi izleniyor.

Küresel kurumlarin, kaynaklarin dogru kullanimi için benimsedigi Entegre Raporlama uygulamasi Besiktas Conrad Otel’de düzenlenen “Türkiye’de Entegre Raporlama” konferansinda tartisildi. Toplantiya katilan Dünya Entegre Raporlama Agi Baskani Richard Howitt “Yedi senedir bir kamu örnegi yaratmaya çalisiyoruz. Kadiköy Belediyesi bunu yapan ilk kamu kurumu oldugu için çok mutluyuz. Dünyada ilk belediye Entegre Raporunu yayinlama çabanizi candan kutlarim” dedi.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ise “Bu raporlamanin hem Kadiköy Belediyesi’nin çalismalarinin kalitesini arttiracagina hem de diger kamu kurumlarina örnek olacagina inaniyorum” dedi. Konferansin açilis konusmasini yapan Entegre Raporlama Türkiye Agi Baskani Prof. Dr. Güler Aras ise “Entegre raporlama sadece sirketler için degil, sivil toplum kurumlari ve kamu kurumlari için de gereklidir” diye konustu.

DÜNYANIN EN YASANABILIR 50 KENTI ARASINDA YER ALAN KADIKÖY’DEN BAZI VERILER:

Kadiköy Belediyesi’nin kaynaklarin vatandaslarin önceliklerine uygun olarak kullanilmasini ölçümleyen Entegre Raporunda, su sonuçlar öne çikti:

-           Kendi kaynaklarini dengeli ve verimli kullanan, borcu olamayan belediye

-           Saglikli Kentler Birligi, 2017 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulamalar Ödülü

-           IDEA, Akademi, TAK ile toplumsal ögrenme ortamlari olusturma ve 3 bini askin ögrenciye egitim destegi

-           Insani Gelisim Vakfi Ilçeler Endeksi’nde Kadiköy ilk 2’de yer aldi

-           Çalisan egitim seviyesinde artis, kadin erkek çalisan dengesinde iyilesme

-           21 Gönüllü Evi ile 8.678 gönüllü yurttas gönüllü etkinliklerine katildi

-           Dünya Saglik Örgütü Avrupa Saglikli Sehirler Agi, Yasli Dostu Kentler ve Topluluklar Küresel Agi’na, Uluslararasi Yerel Çevre Girisimleri Konseyi’ne üye oldu

-           Yesil alanini 20 bin metrekare arttiran ve ilçe düzeyinde ilk Iklim Eylem ve Uyum Plani’ni hazirlayan belediye oldu.

ENTEGRE RAPOR NEDIR?

Entegre rapor, bir kurumun stratejisi, yönetimi, performansi ve gelecekten beklentilerinin kisa, orta ve uzun vadede nasil deger yarattiginin degerlendirmesidir.