Home IconarrowHaberlerarrow"Yereli Yönetmek” Seminerleri Başlıyor

"Yereli Yönetmek” Seminerleri Başlıyor

Kadiköy Belediyesi Akademi’nin çesitli olgulari farkli disiplinler altinda tartistigi ve dönemsel olarak farkli üst basliklar altinda içerikler olusturdugu Açik Akademi seminer programlarinin 2018 Bahar dönemi programi açiklandi. Daha önce “Istanbul Nereye?” ve “Istanbul Yeniden” basliklariyla iki ayri seminer programi hazirlayan Kadiköy Belediyesi Akademi’nin “Yereli Yönetmek” basligini tasiyan 2018 Bahar programi 27 Mart’ta baslayacak. 3 Mayis’a kadar devam edecek seminer programinda yerele dair pek çok konu ele alinacak.

Belediye deneyimleriyle akademik bilginin bulustugu seminer programinda alaninda yetkin isimler yer aliyor. Her hafta Sali ve Persembe günleri saat 19.00’da baslayacak seminerlerde dünden bu güne belediye meclisleri görevleri ve islevleri, yerelde karar alma süreçleri, yerel yönetimlerde reformlar gibi basliklar tartisilacak. Yerel yönetimin mevcut politikalarini hangi dinamiklerle olusturdugu ve politika olusturma asamasinda neler yasandiginin farkli saha deneyimleriyle anlatildigi programda yerele dair sorunlar ve çözüm önerileri de ele alinacak.

Yerel yönetimlerde çalisan, siyaset yapan, yapmak isteyen ya da yerel yönetim politikalarina ilgi duyan herkesin ücretsiz olarak katilabilecegi “Yereli Yönetmek” seminerlerine kontenjan sinirlamasi nedeniyle internet üzerinden basvuru yapmak gerekiyor.

Basvuru adresi: http://bit.ly/2pb55Ie

Program

27 Mart Sali Saat 19:00 - Prof. Dr. Sema Erder / Istanbul’da Küresel ve Yerel Dinamikler ve Büyük Sehir Yönetim Modeli

29 Mart Persembe Saat 19:00 - Prof. Dr. Nihal Incioglu / Dünden Bugüne Belediye Meclislerinin Yapisi ve Islevi