Home IconarrowHaberlerarrowYoğurtçu Parkı, Yenilenen Haliyle Hizmete Açıldı

Yoğurtçu Parkı, Yenilenen Haliyle Hizmete Açıldı

Kadiköy’ün ve Anadolu Yakasi’nin önemli yesil alanlarindan biri olan Yogurtçu Parki’nda yenileme çalismalari tamamlandi. Yenilenen parkin açilisina IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, Park Bahçe ve Yesil Alanlar Daire Baskani Prof. Dr. Yasin Çagatay Seçkin ve Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi katildi. Odabasi, IBB’ye ait olan parki Kadiköy Belediyesi’ne verilmesi yönündeki talebini yeniledi.

Anadolu Yakasi’nin en önemli yesil alanlarindan biri olan Yogurtçu Parki’nda iyilestirme çalismalari tamamlandi. IBB tarafindan nisan ayinda baslatilan çalismalar kapsaminda peyzaj çalismalari bitti, fiziksel kosullari iyilestirildi, altyapi sorunu giderildi. 1. Derece Dogal Sit Alani olan 26 bin metrekarelik parkta agaç sayisi artirildi, çocuk oyun alani, bisiklet parkuru, kosu parkuru, spor alani, bisiklet parki, evcil hayvan parki, basketbol sahasi, tenis sahasi ve kafeterya yapildi.

Yaklasik 6 aylik bir çalismanin ardindan bugün Kurbagalidere Yasam Vadisi’nin 1.Etabinda yer alan Yogurtçu Parki, yenilenmis haliyle hizmete açildi. Açilisa Kadiköy Belediyesi Baskani Serdil Dara Odabasi, IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar ve  IBB Park, Bahçe ve Yesil Alanlar Daire Baskani Prof. Dr. Yasin Çagatay Seçkin katildi.

“25 SENE BOYUNCA IBB’YI KADIKÖY’DE GÖREMEDIK”

Açilista konusan Kadiköy Belediye Baskani Odabasi “Istanbul Büyüksehir Belediyesi, 23 Haziran seçimlerinden sonra Sayin Ekrem Imamoglu’nun Büyüksehir Belediye Baskani olduktan sonra Kadiköy’e yatirim yapmaya basladi. Yapmaya basladi diyorum çünkü daha önce bir sey yoktu. Biz 25 sene boyunca Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ni Kadiköy’de göremedik. Göremedigimiz için o dönemde geçmis ilçelere yapilan yatirimlari uzaktan izledik, bazisini kiskanarak izledik bize niye yapmiyorlar diye düsündük. Çok bir sey istemedik. Diger ilçelere ne yapiliyorsa biz Kadiköy’de yapilsin istedik. Ayni mesafede ayni yakinlikta olalim istedik” dedi.

ODABASI PARKI GERI ISTEDI

Odabasi, konusmasina söyle devam etti: “Yogurtçu Parki bizim için önemli, Kadiköylüler için çok önemli. Burasi sadece bizim için bir park degil, burasi sadece Fenerbahçeliler için önemli bir alan degil, burada Kadiköy’de bir gencimizi kaybettik. 12 Mayis 2016’da Sule Idil Dere’yi kaybettik bu parkin içerisinde. Bizim burada geçmisimiz var, burada Kadiköylülerin hatiralari var, Kadiköy Anadolu Lisesi’nden çikip buraya gelip burada sohbet eden gençlerimizin yaratmis oldugu hatiralar var, Kadiköy’e ilk defa gelip burada Kadiköy’le tanisanlar var. Evlerinden çikip buraya gelip nefes alan komsularim var onun için burasi sadece bir park degil, burasi bizim için Kadiköy’ün yasam alanlarindan biri. Biz burayi Büyüksehir Belediyesi’ne emanet ettik. Burasi uzun yillar boyunca Kadiköy Belediyesi protokolü uhdesinde olan bir yerdi. Emanetimize sahip çiktiniz çok tesekkür ediyoruz, umarim emaneti Büyüksehir meclis çogunlugu degistikten sonra asil sahibi Kadiköy’e de teslim edersiniz. Kadiköylüler adina bu kürsüden bir kez daha söylüyorum Kadiköy Belediyesi adina tekrar Kadiköy Belediyesi’ne vermesi noktasinda talebimi yineliyorum. Büyüksehir Meclisinde çogunluk degistiginde seçimlerde, bu talebimi o gün de dile getirecegim ve bu yönde karar alinacagina eminim.”

Törende konusan IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, açilisi yapilan Yogurtçu Parki’nin sadece Kadiköy’ün degil tüm Istanbul’un önemli yesil alanlarindan biri olacagini belirterek, “Göreve geldigimiz ilk günden bu yana Istanbul'u yesil, adil ve yaratici bir kent haline getirecegiz dedik. Bugünkü açilisimizla da yesil mottomuzun bir parçasi daha tamamliyoruz. Istanbullunun yasam kalitesini artirmak için yasam vadileri ile park ve bahçelerin sayisini arttirmaya devam edecegiz” dedi.

Park Bahçe ve Yesil Alanlar Dairesi Baskani Prof. Dr. Yasin Çagatay Seçkin ise “Yogurtçu parki benim için hep dayanisma ve birlik beraberlik parki oldu. O nedenle hep birlik, beraberlik ve dayanisma dendigi zaman aklimiza gelen önemli bir nokta Yogurtçu Parki. Buraya müdahale etmemiz gerektigini ilk ögrendigim zaman çok heyecanlanmistim ve en dogru adimlari atmamiz gerektigini düsünerek hareket ettik. Uzun bir kurul sürecinden sonra çünkü burasi biliyorsunuz izin alinarak insa edilmesi gereken bir alan. Alanin ciddi bir drenaj sorunu vardi onu çözdügümüzü ümit ediyoruz” dedi.

KURBAGALIDERE YASAM VADISI

Proje ayni zamanda Istanbul’un önemli Yasam Vadilerinden biri olan Kurbagalidere Yasam Vadisi’nin birinci etabinda yer aliyor. Istanbul’un en uzun derelerinden olan Kurbagalidere; Kadiköy, Atasehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bagliyor.  Toplam 3 etaptan olusan Kurbagalidere Yasam Vadisi projesi tamamlandiginda Istanbul 648 bin metrekarelik yeni yesil alan kazanmis olacak.