Home IconarrowHaberlerarrow1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Çocuklardan Büyüklere Mesaj
Kadıköy Güncel

Haberler

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Çocuklardan Büyüklere Mesaj

cover photo

1 Eylül Dünya Baris Günü’nde Çocuklardan Büyüklere Mesaj

Kadiköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM)’nin “Bizim Çocuklar” tiyatro grubu, 1 Eylül Dünya Baris günü için özel kaleme alinan “Baristik mi?” oyununu sahneye tasidi. Özgürlük Parki’ndaki Tepe Sahne’de izleyicilerle bulusan oyun, ilk temsilinde büyük alkis aldi.

HKÇKM’nin egitmenlerinden Ugur Cabiroglu’nun, 1 Eylül Dünya Baris günü için kaleme aldigi oyunun yönetmenligini Can Yilmaz ve Ugur Cabiroglu yapti. Müzikleri Kerem Dograr’a ait olan ve HKÇKM’nin tiyatro ögrencilerinin sahneledigi oyun, izleyicisini güldürürken düsünmeye tesvik ediyor ve küçüklerden büyüklere mesajlar içeriyor. Oyun, barisi anlatmak için savasa ihtiyaç duyulmadigini anlatiyor; savasin sadece topla tüfekle degil, yasamin her alaninda sözle veya davranisla da olabilecegini gösteriyor ve insan iliskilerindeki önyargi ve çatismalari esprili bir dille seyirciye aktariyor.

Kadiköy Belediye Baskani’ndan Çocuklara Müjde

Oyunu izlemeye gelen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, konusmasinda çocuklara, anne – babalarina ve egitmenlere tesekkür etti ve sözlerini söyle sürdürdü: “Burada umudu görüyoruz, burada gelecegimizi görüyoruz. Yoktan var edilen bir ülkede yasiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatani emanet ettigi gençler bugün burada bu oyunu sergileyerek bize umut oldular, gelecek oldular.” dedi. Odabasi, sözlerinin ardindan çocuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabini hediye etti ve bu oyunun, daha çok izleyiciyle bulusmasi için Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki Büyük Salon’un kendilerine tahsis edildigi müjdesini verdi.