Home IconarrowHaberlerarrow23 Nisan'da Kadıköy'de Sokaklar Çocuklarındı
Kadıköy Güncel

Haberler

23 Nisan'da Kadıköy'de Sokaklar Çocuklarındı

cover photo

Her yil oldugu gibi bu yilda Kadiköy’de  çocuklar Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami doyasiya kutladi. 23 Nisan’da Kadiköy Iskele Meydani'nda bir araya gelen yüzlerce çocuk 23 Nisan sarkilari söyleyip gökyüzüne rengarenk balonlar birakti. Iki gün boyunca Özgürlük Parkinda eglenen çocuklar için bu yil bir baska sürpriz Rasimpasa Mahallesi’nde gerçeklestirilen “Sokak Oyunlari Senligi “ oldu

Kadiköylü çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskusunu Kadiköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri, parklari ve sokaklarinda gerçeklestirecegi etkinliklerle yasiyor. Tiyatro, duvar boyama, resim yarismasi, sokak oyunlari senlikleri, müzik ve senliklerle çocuklar doyasiya egleniyor.  Bu etkinliklerden biri de yüzlerce çocugun birlikte söyledigi 23 Nisan sarkilari oldu.

KADIKÖY ÇOCUKLARI BIRLIKTE ÇALIP SÖYLEDI

Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi koordinasyonunda Kadiköy’ün çocuklari 23 Nisan için bir araya geldi.  Çocuk Sanat Merkezi Koro ve Keman Orkestrasi, Kadiköy Belediyesi Etüt Merkezi Ögrencileri, Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuari Çalgi Ana sanat dali ve Nefesli Çalgilar ögrencileri ve farkli okullardan gelen ögrencilerden olusan yüzlerce çocuk Kadiköy Iskele Meydani'nda dev bir koro olusturdu.

Kadiköylerin büyük ilgi gösterdigi  "23 Nisan'da Kadiköy Çocuklari Birlikte Çaliyor Söylüyor" etkinliginde birlikte sarkilar söylendi. 23 Nisan için 5 parçayi birlikte çalan ve seslendiren yüzlerce çocuk, mini konser sonunda ellerindeki rengarenk balonlari gökyüzüne birakti.

ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA 23 NISAN ÇOCUK SENLIGI 2 GÜN SÜRDÜ

Her yil Özgürlük Parki’nda Kadiköy Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen Çocuk Senligi’nde bulusan Kadiköylü çocuklar bu kez de doyasiya eglendi. 24 Nisan Cuma günü de devam eden senlikte çocuklar, gün boyu oyunlar oynadi.

ÇOCUKLAR IÇIN SOKAK KAPATILDI

Kadiköy Belediyesi bu yil bir ilki daha gerçeklestirip çocuklar için sokaklari da kapatti. 24 Nisan’da Rasimpasa Mahallesi Duatepe  Sokak’da  "Sokak Oyunlari Senligi" yapildi.

Kadiköy Belediyesi Çocuk Etüt  Merkezi ve  Tasarim Atölyesi isbirligi ile yapilan"Sokak Oyunlari Senligi" etkinliginde çocuklar  Ip Atlama, Seksek, Misket, Çivili, Futbol, Gizemli ipucu, Yedi kiremit, Mendil kapmaca, Yakan Top ve Al Satarim Bal Satarim gibi geleneksel oyunlari oynadi.”Hatira fotograflari” çektirdi.

KLASIK OTOMOBILLERLE "ENGELSIZ KADIKÖY" TURU

23 Nisan için yapilan bir baska etkinlik ise Kadiköy Belediyesi ve Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi (IKOD) isbirligiyle  gerçeklestirilen “Klasik Araçlarla Çocuk Haklari Farkindalik Sürüsü”  oldu.

26 Nisan Pazar 13.00'de Kadiköy Belediye Baskanligi önünde baslayan etkinlikte  “Klasik Araçlarla Çocuk Haklari Farkindalik Sürüsü” gerçeklestirildi.

Sürüs esnasinda yolculuk eden çocuklar engelli-engelsiz olarak eslestirilerek dayanisma içinde olmaya yönlendirildiler.

Klasik araçlarin çocuklar tarafindan süslendigi “Klasik Araçlarla Çocuk Haklari Farkindalik Sürüsü” etkinliginde tisörtlerin ve balonlarin üzerinde,”Ben Çocugum Haklarim Var”, “Egitim Görmek Herkesin Hakkidir”, “Çocuk Akli deme Çocuk Hakli”, “Oyun Oynama Hakkim Var”, “Bana Sormadan benim hakkimda karar vermeyin” ,”Çocuk Isçiler Olmasin” gibi sloganlar yer aldi.

Etkinlik sonunda çocuklara, farkindalik sürüsünde kullanilan klasik araçlarin birer maketi armagan edildi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/23nisan1resim-19716c7f-5621-4533-bc4f-5ef8f1c81d04.jpg