Home IconarrowHaberlerarrow30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy'de Coşku İle Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy'de Coşku İle Kutlandı

cover photo

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 97. yil dönümü Kadiköy Moda Iskelesi’nde düzenlenen isik ve ses gösterileri esliginde cosku ile kutlandi. Moda sahili dolduran yurttaslar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Moda açiklarindan geçerken deniz yarislarini beyaz mendiliyle selamlamasinin anisinda kiyidan denize dogru beyaz mendiller salladi. Kadiköy’deki kutlamalarin konugu Istanbul Büyüksehir Belediye(IBB) Baskani Ekrem Imamoglu ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu oldu.

BEYAZ MENDILLER ATATÜRK’ÜN ANISINA SALLADI

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 97’inci yili etkinliklerinin merkezi Kadiköy’ün sembollerinden biri olan Moda Iskelesi oldu. Etkinlik kapsaminda Moda Iskelesi'nde "Ses, Isik ve Film Gösterimi" düzenlendi.  Denizin üzerine hazirlanan platformdan Milli Mücadele’yi anlatan ‘Bu Zafer Hepimizin' adli belgesel gösterimi yapildi. Yurttaslarin Moda sahilindeki kayaliklarin üzerinden takip ettigi etkinlikte, su perdesi araciligi ile suya Atatürk'ün fotograflari yansitildi, Moda Iskele binasi, mapping yöntemi kullanilarak isik oyunlari ile renklendirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927'de Moda açiklarindan geçerken deniz yarislarini mendiliyle selamlamasina ithafen kiyidan denize dogru beyaz mendiller sallandi.

 

IBB BASKANI IMAMOGLU: IYI KI MUSTAFA KEMAL’IN ISIGINDA YASIYORUZ

Kadiköy’deki kutlamalarin konugu Istanbul Büyüksehir Belediye(IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, esi Dilek Imamoglu ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu oldu. IBB Baskani Ekrem Imamoglu, saat 22:00 sularinda IBB’ye ait bir tekneyle Moda Iskelesine geldi. 30 Agustos Zafer Bayramini kutlayan Imamoglu, “Bu sehirde milli bayramlarimizi büyük bir coskuyla kutlayacagiz. Simdi Üsküdar’dan geliyorum. Üsküdar’in güzel meydaninda, bogazin hemen kiyisinda onbinlerce insanimiz bu coskuyu yasiyor. Milletçe bir arada oldugumuzu gösterme günü olan milli bayramlarimizda bu coskuyu yasatiyoruz. Göreceksiniz 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayis, bütün bayramlarimizi coskuyla yasayacagiz. Milletçe bir arada olma duygumuzu, milli bayramlarimizda yasayacagiz” diye konustu. Imamoglu sözlerini “Iyi ki bu ülkenin degerlerine her zaman inanmis 82 milyon insanla yasiyoruz. Iyi ki bu ülkenin degerlerini bize emanet eden, dünyada tek ve en büyük önderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün isiginda yasiyoruz” diyerek tamamladi.

 

“BU ZAFER TÜRK ORDUSU’NUN ORTAYA KOYDUGU ESSIZ BIR ESERDIR”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasina temel teskil eden, 30 Agustos 1922'de kazandigimiz Büyük Zafer'in 97'nci yilini ulusça kutlamanin hakli gurur ve heyecanini yasiyoruz. Sizlere Ulusal Kurtulus mücadelemizin yüzüncü yilini en coskulu sekilde kutlayacagimiza söz vermistim. Yine bir büyük bayram için 30 Agustos Zafer Bayrami için sizlerle birlikte olmaktan mutluyum, gururluyum. Hürriyetimize, zaferimize sahip çikan herkese tesekkür ederim. Hem Istanbul hem Kadiköy milli mücadelenin her kutlu gününü alanlarda, milli mücadele kahramanlarina yakisir sekilde kutlamaya devam edecektir. Her safhasi tek tek düsünülerek hazirlanan bu zafer, aziz yurduna ve bagimsizligina kasteden isgal kuvvetleri karsisinda Türk Ordusu’nun ortaya koydugu essiz bir eserdir” diye konustu.

 

Kutlamalarin ardindan Moda Kayikhane’de konser veren sanatçi Zuhal Olcay’in sahnesine konuk olan Imamoglu, alkislar esliginde deniz yoluyla Kadiköy’den ayrildi.

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Atatürk mendil-1e682d5e-cd6e-4ab6-99ed-e36451fe1506.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_8524-7d80b520-2d38-4542-b7e2-5c4ec0183e4f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1a-62275ab2-e168-4139-bddb-f488be9efe30.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-9242c44a-fe56-48b4-a2a4-b47056f157d3.jpg