Home IconarrowHaberlerarrow4. Kadıköy Plak Günleri Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

4. Kadıköy Plak Günleri Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil 4’üncü kez düzenledigi Kadiköy Plak Günleri, 7 Eylül Cumartesi Moda’da basliyor. Iki gün sürecek Kadiköy Plak Günleri’nin bu yilki onur konugu analog müzigin önemli temsilcilerinden biri olan Cahit Berkay olacak.

PLAKLARA KLASIK ARABA ESLIK EDECEK

Kadiköy’ün ve Istanbul’un müzik kültürünü, müzigin hafizasini açiga çikartmak, plakseverleri bir araya getirmek amaciyla düzenlenen Kadiköy Plak Günleri 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Moda’da bulunan Kadiköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçeklestirilecek. Etkinlikte basta Kadiköy’ün olmak üzere Istanbul’un önemli plakçilarinin stantlari yer alacak. Plak koleksiyoncularinin, plak müdavimlerinin bulusacagi etkinlikte, söylesi ve plak okuma etkinlikleri katilimcilara yeni pencereler açacak. Plak kültürüne katki sunmak hedefiyle gelistirilen festivalde, zamanin ruhuna uygun olarak alanda yer alan klasik araç da atmosfere renk katacak.

 ONUR KONUGU CAHIT BERKAY

Plak Günleri’nin bu yilki onur konugu Mogollar grubunun efsane ismi Cahit Berkay olacak. Cahit Berkay, 8 Eylül Pazar saat 18.00’de “Cahit Berkay ile Analog Anilar” adli bir söylesi gerçeklestirecek. Mogollar grubunun efsane ismi Cahit Berkay analog müzikten dijital müzige geçis sürecini, müzik yolcugunu, anilarini anlatacak.

KALAMIS’TAN HUZUR GETIREN MÜNIR NURETTIN SELÇUK ANILIYOR

Ayrica, Türk müziginin en önemli isimlerinden biri olan Münir Nurettin Selçuk anisina özel bir etkinlik hazirlandi. 7 Eylül Cumartesi 19.00’da, plaklar ‘Bir tatli huzur almaya geldik Kalamis’tan’ dizelerinin bestecisi Münir Nurettin Selçuk’un eserleri ile dönecek. Münir Nurettin Selçuk’un heykeli bu yil Kadiköy Belediyesi tarafindan Kalamis Parki’na dikilmisti. Plak Günleri kapsaminda geçtigimiz yillarda da Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neset Ertas ve Fikret Kizilok anilmisti.

POLONYALI KADIN KOLEKSIYONER KADIN PLAKLARI ÇALACAK

Plak Günlerinin en renkli etkinliklerinden biri 1960-70 ve 80’lerin kadin sanatçilarinin plaklarini biriktiren Polonyali antropolog ve plak koleksiyoneri Kornelia Binicewicz olacak. Kadiköy’de yasayan Polonyali Binicewicz, kadin sanatçilarin plaklarini çalacak.

DJ PERFORMANSLARI ILE DOLU DOLU BIR PROGRAM

4. Kadiköy Plak Günleri’nde 7 Eylül saat 15:00’de Radyo Eksen Yayin Yönetmeni Gülsah Güray ve Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas söylesisi ve 8 Eylül Pazar ‘Agop Çekmen’den Plak Hikayeleri’ adli söylesi aliyor. Öte yandan iki gün boyunca Cünort, Ertan Kurt, Volkan Judocu, Kornelia Binicewicz DJ performanslari ile farkli tinilari dinleyicilerle bulusturacak.

Etkinlik Adresi: Cem Sokak No:2, Caferaga Mahallesi, 34710 Kadiköy/Istanbul, Türkiye

Plak Günleri 2019 Programi

07 Eylül Cumartesi 2019

13:00 Açilis

15:00 Radyo Eksen Söylesi

Gülsah Güray (Radyo Eksen Yayin Yönetmeni)

Murat Ababs /Dj Mabbas (Zorlu PSM Genel Müdürü)

17:00 Dj Performans /Cünort

19:00 Plaklar Münir Nurettin Selçuk Anisina Dönüyor

20:00 Dj Performans /Ertan Kurt

22:00 Kapanis

08 Eylül Pazar 2019

13:00 Agop Çekmen’den Plak Hikayeleri /Chanson

15:00 Dj Performans / Volkan Judocu

18:00 Onur Konugumuz “Cahit Berkay ile Analog Anilar”

20:00 Dj Performans / Kornelia Binicewicz “Ladies on records”

22:00 Kapanis 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Plak Günleri (1)-9ebffbcc-7e23-4d73-a827-8eec3c3c0c1c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Plak Gunleri Klasik Otomobil-02f1bdc8-962b-4a62-9a93-5feffc6858fa.jpg