Home IconarrowHaberlerarrow5. Kadıköy Çevre Festivali 3 Haziran’da Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

5. Kadıköy Çevre Festivali 3 Haziran’da Başlıyor

cover photo

Türkiye’nin en kapsamli ve en büyük çevre festivali basliyor. Kadiköy Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenen Kadiköy Çevre Festivali “Iklim Krizi ile Mücadele” konusuyla 3-4-5 Haziran tarihlerinde Selamiçesme Özgürlük Parki’nda yapilacak.

 “Dogaya Emek Ver” sloganiyla gerçeklestirilen festivalde, çevre için mücadele eden alaninda uzman 200'e yakin isim, 46 sivil toplum kurulusu, platform ve inisiyatif bir araya gelecek. 5. Kadiköy Çevre Festivali’nde panelden atölyeye, söylesiden konsere, tiyarodan sinemaya her yas grubuna uygun pek çok etkinlik düzenlenecek.

ANA KONU: IKLIM KRIZI ILE MÜCADELE

5. Kadiköy Çevre Festivali, 3 Haziran Cuma günü saat 12.00’de Kadiköy Çocuk Sanat Merkezi Ritmin Yildizlari grubunun konseri ile baslayacak. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin açilis konusmasini yapacagi festivalde, atik toplayarak geri dönüsüme katki saglayan okullara da ödül verilecek.

Üç gün boyunca devam edecek festivalde pandemi, orman yanginlari, seller, müsilaj gibi sorunlarin nedeni olan iklim krizi ele alinacak, iklim krizi ile nasil mücadele edilecegi, sürdürülebilir ve güvenli bir gelecegin nasil mümkün olabilecegi, dünyadaki ayak izimizin nasil azaltabilecegi konularinda çözüm önerileri getirilecek. 

Festivale katilanlar A sahnesi, B Sahnesi, Yesil Etkinlik Alani, Atölye Alani ve Stant Atölyeleri gibi farkli bölümlerde sivil toplum kuruluslarinin, topluluk ve insiyatiflerin stantlarini ziyaret edebilecek. Alaninda uzman isimlerin panellerini, söylesilerini takip edebilecek ve birbirinden farkli her yasa uygun etkinlikleri takip edebilecek.

PANELLER...

Cumartesi günü 13.00’te “Iklim Degisikligi ile Mücadelede Kentlerin Önemi ve Basarili Uygulamalari” konulu ilk panelin konusmacilari Istanbul Büyüksehir Belediyesi Çevre Mühendisi Meryem Kayan, Izmir Büyüksehir Belediyesi Yüksek Çevre Mühendisi Burkay Köknar, Demir Enerji Danismanlik’tan Caner Demir, EkolQ Akilli Sehir Danismani Sibel Bülay ile WWF Türkiye Kidemli Uzmani Tanyeli Sabuncu olacak. Panelin moderatörlügünü Demir Enerji Danismanlik’tan Esra Demir yapacak.

Cumartesi günü 15.00’te “Yeni Gerçegimiz Sürdürülebilirlik” paneli düzenlenecek. Bogaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. M. Levent Kurnaz ile Brika Sürdürülebilirlik’ten Gülin Yücel’in konusmaci olarak katildigi panelin moderatörlügünü Yeditepe Üniversitesi’nden Baris Gencer Baykan üstlenecek. Ayni gün 16.00’da “Iklim Uyum Stratejilerinde Bütüncül Yaklasim” ve “Iklim Degisikligi - Sürdürülebilirlik ve Yesil Dönüsüm - Sürdürülebilir Kalkinma ve Avrupa Yesil Mutabakati” ile 17.30’da “Çocuklarimizin Gelecegi: Yeni Yesil Dijtial Yetenek ve Meslekler” ile “Gezegendeki Ayak Izlerimiz: Yesil Ekonomi Okuryazarligi” panelleri gerçeklestirilecek.

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi 5. Kadiköy Çevre Festivali’nde paneller pazar günü de devam edecek. Saat 13.00’te Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi “Adil Üretim ve Türetim Ekonomisi” konulu panelini verecek. Ardindan saat 14.00’te “Saglikli Yas Almanin Yeni Kurallari” konulu bir baska panelde alaninda uzman doktorlar saglikli yasama dair önerilerini festival ziyaretçileri ile paylasacak. ‘Saglikli Yasiyoruz’ kurucusu Nurçin Çaglar ile Okan Çaglar, Fizyoloji Uzmani Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadin, Diyetisyen Yesim Temel Özcan, Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Hande Namal Türkyilmaz, Fitoterapi Uzmani Dr. Bekir Ugur Yavuzcan, Kardiyoloji Uzmani Dr. Baybars Türel, Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Feride Cavadzade, Göz Hastaliklari Uzmani Dr. Sultan Kaya Ünsal, Mikro Cerrahi Uzmani Dr. Hüsrev Purisa, Iç Hastaliklari Profesörü Osman Erk, Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Pinar Balci, Anestezi ve Yogunbakim Uzmani Dr. Canan Sunay ve Fonsiyonel Tip Uzmani Dr. Yunus Uçarci saglikli yasam konusunu masaya yatiracak.

SÖYLESILER, ATÖLYELER...

Çevre festivalinde gazeteciler ve yazarlar da bilgi ve görüslerini aktaracak. Cumartesi saat 12.00’de Magma Dergisi’nden Özcan Yüksek, “Masallardaki Doga Anlatimi” söylesisinde konusmaci olarak yer alacak. Pazar günü saat 13.00’te gazeteci ve Hayvan Özgürlügü Aktivisti Zülal Kalkandelen, iklim degisikligi ile mücadelede vegan yasam tarzina dikkat çekecek. 3 gün boyunca devam edecek festivalde hem çocuklar hem de yetiskinler için atiksiz yasam, saglikli yasam ve beslenme, ekolojik yasam pratikleri ve yenilenebilir enerji gibi farkli atölyeler yapilacak.

SARIKEÇILILER FESTIVALDE GÖÇER YASAMI ANLATACAK

Cumartesi saat 13.00’te “Iklim Krizi ile Mücadelede Bir Yasam Pratigi Sarikeçili Örnegi” basligi ile yapilacak söyleside Geççi Platformu’ndan Pervin Sarvan ve Çukurova Üniversitesi’nden Ögretim Görevlisi Gökhan Ergan, iklim krizi ile mücadelede göçer yasaminin doga ile iliskisine dikkat çekecek.

ÇOCUKLAR IÇIN DE FARKLI BIR FESTIVAL

Festival boyunca çocuklara iklim degisikligi ve ekolojik yasam konusunda farkindalik kazandirmak için tiyatro oyunlari, atölyeler ile interaktif kitap etkinlikleri düzenlenecek. “Zaman Yolcusu Kreta”, “Soso ile Kompost yap!” bu etkinlikler arasinda yer aliyor. Cuma günü saat 13.00’te Devri Daim Sürdürülebilirlik Ekonomi Enstitüsü tarafindan hazirlanan “Dönüsüm Muhtesem Olacak” tiyatro oyunu ile saat 15.00’te Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi’nin “Bir Afet Masali” adli tiyatro oyunu sahnelenecek.

MÜZIK SESLERI DE YÜKSELECEK

Cuma günü saat 17.00’de Sade Kaave müzik grubu alanda bulunan ziyeretçilere keyifli anlar yasatacak. Pazar günü saat 17.00’de de Kadiköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nden Batugan Çakmak ve Selen Özcan ile keman-gitar Dua resitali sahnede olacak.

KADIKÖY BELEDIYESI’NDEN ATIKSIZ YASAM HAREKETI’NE DESTEK ÇAGRISI

Kadiköy Belediyesi, “Atiksiz Yasam Hareketi” projesi kapsaminda kullanimlayan esyalara yeniden hayat verebilmek için bir de çagrida bulundu. “Tamir Et, Yeniden Kullan”, “Atma, Takas Et, Degistir”, “Kiyafetlerini Getir, Dönüstür” slogani ile alanda kurulan Tamir Atölyesi, Dikis Atölyesi ve Takas satandina getirilecek esyalar (bozuk elektronik esyalar, kiyafetler, kitaplar gibi) belediye tarafindan yeniden degerlendirilecek. Ayrica belediye tarafindan tek kullanimlik plastik ve kagit malzemelerin kullanimini engellemek amaciyla festivale matara ya da kupa ile gelinmesi için de çagrida bulunuldu. Alanda sebiller ve büfeler yer alacak. Kadiköy Belediyesi’ne ait büfede kupa ve termosu ile gelenlere çay ve kahve indirimli olarak verilecek.

5. Kadiköy Çevre Festivali alanina ulasmak için ücretsiz ring seferleri düzenleniyor.

Haldun Taner Sahnesi ve Sögütlüçesme Metrobüs duraginda cumartesi ve pazar saat 11.00–16.00 arasi her saat basi ring seferleri ile ziyaretçilerin kolay bir sekilde alana ulasmasi saglanacak.

Festival ile ilgili ayrintili ilgiye http://cevrefestivali.kadikoy.bel.tr/ adresinden ulasilabilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1653999643_DSC_3050(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1653999273_DSC_3359.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1653999268_DSC_3246.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1653999254_DSC_2805.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1653999253_DSC_2766.jpg