Home IconarrowHaberlerarrow52 Proje 3 Yılda Bitecek
Kadıköy Güncel

Haberler

52 Proje 3 Yılda Bitecek

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, 10 Haziran Çarsamba günü Istanbul Büyüksehir Belediyesi(IBB) Meclisi’nin CHP’li üyelerine “Kadiköy’de yaptiklarimiz ve yaptirmayacaklarimiz” baslikli bir sunum yapti. IBB’nin Meclis binasinda gerçeklesen sunumda video gösterimi ile Kadiköy için yapilan ve yapimi süren projeler, üyelere tanitildi. Tasarim Atölyesi Kadiköy(TAK), Kadiköy Belediyesi Akademi ve diger projelerin gösterildigi video gösteriminde Kadiköy’ü dogrudan ilgilendiren Haydarpasa Gari ve çevresindeki bin 200 dönümlük arazi için Kadiköy Belediyesi’nin hukuk ve kamusal haklardan yana taraf olacagi ifade edildi.

“Haydarpasa’nin tarihi kimligi ve mirasini ortadan kaldiracak düzenlemelere onay vermedik. Bu dogrultuda alternatif projeler üretmek için, Kadiköy Belediyesi meslek odalari, sivil toplum örgütleri ve dayanisma platformlari ile is birligi halinde olacak” ifadelerinin yer verildigi video sunumunda ayrica; “Çocuk Esirgeme Kurumu ve Meteroloji arazisinin rant ve kar hirsina kurban edilmemesi için Kadiköy Belediyesi’nin kamunun yaninda olacagi” belirtildi. Tanitim filminden sonra söz alan Aykurt Nuhoglu, “Yönetime geldigimizde içinde gençlerin, kadinlarin, sanatçilarin ve meslek örgütlerinin oldugu bine yakin insan ile stratejik plan toplantilari yaptik” dedi. Gerçeklestirilen toplantilarin sonucunda, yapilmasi planlan 52 projenin ortaya çiktigini ifade eden Nuhoglu, 52 projenin tamaminin 3 yil içinde tamamlanacaginin bilgisini de verdi.

 

“BÜYÜK KAMU ARAZISI YOK”

Kadiköy Belediyesi tarafindan satin alinan tarihi Özdemiroglu Mektebi Binasi’nin Gençlik ve Sanat Merkezi’ne dönüstürülecegini kaydeden Nuhoglu, Gençlik ve Sanat Merkezi’nin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’nda açilacagi bilgisini de paylasti. Nuhoglu, “Kadiköy’de ögrencilerin barinmasi için yurt yapmayi planliyor musunuz?” sorusuna ise su sözlerle cevap verdi: “Kadiköy’de maalesef büyük kamu arazisi yok. Küçük araziler var, onlari da degerlendiriyoruz. Sögütlüçesme Camii’nin arkasindaki arsaya bir yurt yapmayi planliyoruz. Ancak bu daha düsünce asamasinda” dedi.

Nuhoglu, “Kamu arazisi yok ama bina kiralama yöntemine gidebilirsiniz” diyen bir üyeye “Bana göre bina kiralamak çok uygun bir yöntem degil. Kamu binalarinin kiralik olmasi ciddi giderlere yol açiyor” yanitini verdi. Istanbul’daki 39 Belediye içinde bütçesi en iyi belediye olduklarini ifade eden Nuhoglu, “Kadiköylülerin dogru dedigi projelere harcama yapmak istiyoruz” diye konustu.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/10-Aykurt nuhoglu sunum (1)-715fa916-3627-4231-a04f-509ca123145d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/10-Aykurt nuhoglu sunum (2)-353caeea-a21b-4888-8419-8959585f9ef6.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/10-Aykurt nuhoglu sunum (3)-a3d0d527-7ab6-44ab-92ff-92fff2736e2d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/10-Aykurt nuhoglu sunum (4)-a99db4e0-e450-4e91-addc-1d021b78ee9b.jpg