Home IconarrowHaberlerarrowAfet Eğitim Parkı Yeni Eğitim Dönemine Hazır
Kadıköy Güncel

Haberler

Afet Eğitim Parkı Yeni Eğitim Dönemine Hazır

cover photo

Kadiköy Belediyesi, olasi afetler konusunda halki bilinçlendirmek amaciyla hizmete açtigi, Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki 3 Ekim Pazartesi günü yeni egitim dönemine hazir.

Olasi afetlere yönelik hazirlik, zarar azaltma ve müdahale açisindan birçok çalisma yapan Kadiköy Belediyesi’nin “Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki”, 3 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da baslayacak olan yeni egitim dönemi için hazirliklarini tamamladi. Kadiköy Belediyesi, Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki’nda dogal afetlerin olusumlari, afet esnasinda yapilmasi gerekenler, afet öncesinde ve sonrasinda alinabilecek önlemlerin egitimleri veriliyor.

UYGULAMALI EGITIM

Egitim çalismalarinin uygulamali olarak yapildigi parkta, “Deprem Deneyim Odasi”, “5 Boyutlu Sinema”, “Interaktif Portatif Yangin Simülasyonu” ile olasi afetler durumunda davranis ve müdahale biçimleri ögretiliyor. Sivil toplum kuruluslarinin da katki sundugu atölye çalismalari ile olasi afetlerin öncesinde alinmasi gereken önlemler, afet aninda nasil davranilacagi, sonrasinda nasil çalismalar yürütülecegi konusunda da egitimler veriliyor. Parkta grup ziyaretlerine açik oyun alanlari da yer aliyor. 

82 BIN KISI EGITIM ALDI

Türkiye'nin ilk Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki'nda açildigi ilk günden itibaren uzmanlar tarafindan egitimler veriliyor. Bugüne kadar BAK-Kadiköy ekibi tarafindan yaklasik 82 bin kisi egitim aldi. Pandemi döneminde çevrimiçi olarak verilen egitimler artik yüz yüze devam edecek. Egitimi tamamlayan vatandaslara rozet ve acil durum bilgilendirme kartlari veriliyor.

DEPREM DENEYIM ODASI

Depremin nasil olustugu, deprem sirasinda ve sonrasinda neler yapilmasi gerektiginin uygulamali olarak anlatildigi Deprem Deneyim Odasi’nda, deprem simülasyon sistemi ile hasar verici depremler gerçege yakin olarak simüle ediliyor.

5 BOYUTLU SINEMA

Sinemada yaklasik 6 dakika süren egitim filmi ile deprem öncesi, deprem sirasi ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigiyle ilgili birçok konu anlatiliyor.

YANGIN SIMÜLASYONU

Interaktif Portatif Yangin Simülasyonu ile yangin ve çesitleri, yangina nasil müdahale edilmesi gerektigi, yangin söndürme ekipmanlarinin kullanimi, kisisel güvenlik önlemleri, yangina müdahale etme becerilerinin gelistirilmesi gibi konularda uygulamalar yapiliyor.

OYUNLA AFET BILINCI OLUSTURULUYOR

Afet Bilinçlendirme Parki’nda ayrica Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK Kadiköy)egitmenleri tarafindan hazirlanan oyunlar ve etkinlikler düzenleniyor. “Bir Afet Masali Müzikali”, “Afet Çantam Hazir Esini Bul” ve “Afet Çantami Topluyorum Tombala” gibi ülkemizde nadir hazirlanan oyunlarla egitimler veriliyor. Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki’nin açilmasi ile birlikte teknolojik olarak yapilan yatirimlar ögretilen bilgilerin deneyimlenmesini de sagliyor.

DÖNÜSTÜRÜLEBILIR PARK MOBILYALARI

Parkta, olasi afetlerde ocak ve depoya dönüstürülebilir banklar, çadira dönüstürülebilir kamelyalar bulunuyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1664268440_Kad__k__y_Belediyesi_Afet_E__itim_ve_Bilin__lendirme_Park____13_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1664268424_Kad__k__y_Belediyesi_Afet_E__itim_ve_Bilin__lendirme_Park____1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1664268431_Kad__k__y_Belediyesi_Afet_E__itim_ve_Bilin__lendirme_Park____8_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1664268433_Kad__k__y_Belediyesi_Afet_E__itim_ve_Bilin__lendirme_Park____9_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1664268439_Kad__k__y_Belediyesi_Afet_E__itim_ve_Bilin__lendirme_Park____12_.jpg