Home IconarrowHaberlerarrowAklınızdaki Sorulara Cevap Bulun
Kadıköy Güncel

Haberler

Aklınızdaki Sorulara Cevap Bulun

cover photo

Kadiköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sagligi Merkezi’nin önemli çalismalarindan biri olan “Aklimdaki Sorular” ailelerin çocuklari hakkinda merak ettiklerine cevap veriyor.

“Aklimdaki Sorular” programi ailelerle konunun uzmani psikologlari bir araya getiriyor.

“Çocugumun ruhsal gelisimi için ne yapmaliyim, yasadigi sorunlar ve karsilastiklari zorluklarda ona nasil yaklasmaliyim, onunla kurdugum iletisimim yeterli mi?” gibi ailelerin çocuklari hakkinda merak ettikleri bütün sorulara yanit bulabilecekleri program randevu ile çalisiyor. Uzman psikologlar her cuma saat 14:15’te 0 – 6 yas grubu ve saat 15:15’te 7 – 18 yas arasi çocuklarin ve ergenlerin yasadiklari zorluklar hakkinda ailelere bilgi veriyor ve onlardan gelen sorulara yanit veriyor. Ailelerin akillarindaki sorulara cevap bulmak ve kaygilarini azaltmak için baslatilan programda uzmanlar ayni zamanda kitap önerilerinde de bulunuyor. Programdan faydalanan aileler kitap okuyarak ve yönlendirmeleri dikkate alarak bir sonraki seansa katiliyor.

“YETISKIN DEGIL BIREY”

Merkezin danismanlarindan Psikolog Mustafa Sen demokratik ebeveyn tutumu adi altinda ‘izin verici’ ve ‘ihmalkar’ ebeveyn modelinin olustugunu belirterek, çocuga birey olarak davranilmasi gerektiginin altini çiziyor. Sen sözlerini “Çocuga birey gibi yaklasmak ile yetiskin gibi yaklasmak arasinda fark var. Çocugu birey olarak kabul etmeliyiz. Ama bu demek degildir ki tüm kararlari çocuga birakacagiz. Çocuk neyi ne kadar yiyecegine karar verebilir ama ne yiyecegine her zaman karar veremez” diye sürdürüyor.

Merkez’de 0 - 6 yas grubu için gelen basvurularin basinda öfke problemi, engellenmeye tahammülsüzlük, asiri hareketlilik, söz dinlememe ve kardes iliskilerde yasanan sorunlar gelirken, 7 – 18 yas grubunda ise asiri hareketlilik, korku, öfke problemleri, dikkat daginikligi, kaygi bozuklugu ve uyum sorunlari dikkat çekiyor.   

Kadiköy ilçesinde ikamet eden tüm çocuk, ergen ve ailelerine ücretsiz olarak hizmet veren Çocuk Koruyucu Ruh Sagligi Merkezi’nin “Aklimdaki Sorular” programina katilmak için 0216 360 88 10 nolu telefondan randevu almak yeterli.

Çocuk Koruyucu Ruh Sagligi Merkezi:

Adres: Göztepe Mah., Kortanpasa Sok. No:14, Kadiköy, Istanbul

Tel.: 02163608810