Home IconarrowHaberlerarrowAlan Kadıköy, İki Yeni Sergiyle Baharı Karşılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Alan Kadıköy, İki Yeni Sergiyle Baharı Karşılıyor

cover photo

Alan Kadiköy, Ikinci Sezonunu Resim Ve Heykel Sergileriyle Açti

Alan Kadiköy, ikinci sezonunda iki önemli sergiye ev sahipligi yapiyor. Ali Teoman Germaner’in Alos isimli heykel sergisi ile Ercan Arslan’in Göz Dinler isimli resim sergisi, Mayis ve Haziran aylari boyunca Alan Kadiköy’de sanatseverlerle bulusacak. 

Sanatseverleri görsel sanatlarin en nitelikli yaraticilari ve yapitlariyla bulusturmak için yola çikan Kadiköy Belediyesi Alan Kadiköy, ikinci sezonunu iki yeni sergiyle açti. Tiyatro sahnesinin yani sira 650 metrekare genisligindeki galeri mekâni ile Istanbul Anadolu yakasinin en büyük sergileme alanina sahip Alan Kadiköy, ilk sezonunda açilisini Papko / Öner Kocabeyoglu Koleksiyonu’ndan bir seçki olan “20. Yüzyilin Yirmi Modern Türk Sanatçisi II ” sergisiyle gerçeklestirmisti. Açildigi günden itibaren kisa sürede Istanbullu sanatseverlerin dikkatini çekmeyi basaran Alan Kadiköy, ikinci sezonuna iki önemli sergiyle giris yapti. 

“Alos” vefatindan sonra ilk kez sanatseverlerle bulusuyor

Bu sergilerden ilki Ali Teoman Germaner’in Alos isimli heykel sergisi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Egitimi Bölümü kurucularindan olan Prof. Dr. Ali Teoman Germaner, -kendi taktigi, bilinen adiyla Alos- 20. yüzyil Modern Türk Sanati’nin en önemli heykeltiraslarindan biri. 2018 yilinda hayatini kaybeden Germaner, aramizdan ayrildiktan sonra ilk defa bu kadar kapsamli ve nitelikli bir sergiyle sanatseverlerle bulustu. Germaner’in 1950’li yillarin ikinci yarisindan vefatina kadar geçen yaklasik 60 yillik sanat hayatinda ürettigi 140 yapittan olusan seçki, Metin Deniz’in tasarimi ve küratörlügünde bir araya getirildi. Usta sanatçi Ali Teoman Germaner’in Alos isimli sergisi, 25 Haziran 2023 tarihine kadar Alan Kadiköy’de sanatseverlerin ziyaretine açik olacak. 

Ercan Arslan’in Göz Dinler sergisi Türkiye’de ilk defa

Alan Kadiköy’ün bu yil ev sahipligini yaptigi ikinci sergi ise Ercan Arslan’in 25 yillik çalismalarindan bir seçkiyi kapsayan Göz Dinler adli resim sergisi. Sergide büyük boy yagli boya ve akrilik tablolarin, mürekkep ve lavy desenlerin yani sira Arslan’in Gezi Direnisi sirasinda çizdigi resimler de yer aliyor. Arslan’in resimlerinin Türkiye’deki sanatseverlerle ilk kez bulustugu bu sergide, sanatçiya ait videolari ve onunla yapilmis söylesileri de izlemek mümkün. Sanatseverler, Göz Dinler sergisini 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ziyaret edebilecek. 

“Bu yil iki yeni sergiyle sanatseverlerin karsisindayiz”

Kadiköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Alisan Çapan da bu yil ev sahipligini yaptiklari iki yeni sergiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Çapan, “Bu yil iki yeni sergiyle sanatseverlerin karsisindayiz. Bunlardan ilki Ali Teoman Germener’in Alos’u; heykel ve desen sergisi. Bu sergiyi çok önemsiyoruz çünkü bu sergi aslinda basindan beri Alan Kadiköy’e biçtigimiz misyona da hizmet ediyor. Cumhuriyetimizin 20. yüzyil boyunca çikardigi önemli sanatçilari basta Kadiköylülerle olmak üzere tüm Istanbullularla bulusturmak gibi bir misyonumuz var. Alos da bu misyona dogrudan dogruya hizmet eden çok önemli bir usta. Ölümünden sonra yapilan ilk sergi. Kataloguyla gayet kapsamli bu sergi su an Alan Kadiköy’de sanatseverlerimizin ziyaretine açik. 

Ikinci sergimiz Ercan Arslan’in sergisi. Bir taraftan cumhuriyet döneminin önemli modern ustalarini sanatseverlerle bulustururken bir yandan da güncel sanatçilara alan açmak gibi ikinci bir ayagi olsun istedik galerimizin. Bu anlamda Ercan Arslan da güçlü bir örnek. Haziran ayinin sonuna kadar sürecek sergilerde süreç içinde çesitli söylesiler de gerçeklestirecegiz” diye konustu.