Home IconarrowHaberlerarrowAlzheımer Hastalığına Karşı Farkındalık Etkinlikleri

Alzheımer Hastalığına Karşı Farkındalık Etkinlikleri

Alzheimer nedir? Her unutkanlik Alzheimer anlamina mi gelir? Hasta yakinlarini nasil bir süreç bekliyor?  Kadiköy Belediyesi Alzheimer hastaligina farkindalik olusturmak ve hasta yakinlarina destek saglamak için söylesi ve seminerler düzenliyor.

Geçtigimiz haftalarda Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evi’ni hizmete açan Kadiköy Belediyesi’nin Alzheimer hastalarina iliskin çalismalari sürüyor. Alzheimer tehdidinin azaltilmasi ve seyrinin uzatilmasi için çalismalarini sürdüren Kadiköy Belediyesi simdi de bu hastaliga karsi farkindalik olusturmak ve bir bilinçlendirme saglamak için söylesi ve seminerler düzenliyor.

Doç. Dr. Gülay Kenangil 14 Kasim Sali günü saat 14:00’de Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evinde Alzheimer hastaligi ve diger demanslar konusunu anlatacak. Ücretsiz olan bu etkinlikte hasta yakinlari da sorularina yanit bulacak.

20 Kasim Pazartesi saat 14:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek bir diger etkinlik ise Türkiye Alzheimer Dernegi Kadiköy Subesi tarafindan düzenleniyor. Alzheimer ve Sanat baslikli söylesinin konusmacilari Prof. Dr. Türker Sahiner ve sanatçi Iclal Aydin. Bu etkinlikte “Hizli bir yaslanma süreci ile çok benzerlik gösteren Alzheimer hastaligindan korunmak için sanatsal etkinlikler neden önemli? Insan beyninin yaraticiligini açiga çikarmak gerçekten beyni korur mu?” gibi sorular yanit bulacak. Ücretsiz olan bu etkinlikte sanatçi Iclal Aydin da bir performans sergileyecek.

Etkinlik: Alzheimer Hastaligi ve Diger Demanslar

Konusmaci: Doç. Dr. Gülay Kenangil

Tarih: 14 Kasim 2017, Sali

Saat: 14:00