Home IconarrowHaberlerarrowAşkın Bir “Şiddet” Hali
Kadıköy Güncel

Haberler

Aşkın Bir “Şiddet” Hali

cover photo

Aklindan sik sik “acaba sevgilim buna kizar mi?” sorusu geçiyor. Sevgilin senden izin almadan telefon ya da bilgisayarini karistiriyor “O kim seni ‘like’lamis!” diye kizdi. Peki bu sevgi mi, siddet mi? Tam da 14 Subat Sevgililer Günü gelmisken bunlari konusmanin sirasi mi? Evet sirasi…

Seven kiskanir mi? Ask yikici midir? Sevgiliniz sizi düsündügü için mi sürekli ne yapmaniz gerektigini söyler? Sevgi her konuda sevgilinizi hakli bulmak midir? Siddet sadece fiziksel mi olur? Güvenli iliski nedir? Hayir diyemez miyim? Ve daha birçok soru… Bütün bu sorularin yanitlari siddet mi yoksa sevgi mi? Çok sayida kadin, erkek arkadasi tarafindan siddete maruz kaldigi halde yasadiklarini siddet olarak tanimlamakta zorluk çekiyor.

Ikili iliskilerde siddet nasil tanimlanir? Flört siddeti nedir? Güvenli iliski ne demek? Kadiköy Belediyesi Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenecek “Flört Siddeti Farkindalik Atölyesi” ile bu sorulara yanitlar aranacak. 14 Subat Sevgililer Günü öncesi yapilacak atölyede toplumsal algilar tartismaya açilarak, dogru bilinen inanislar sorgulanacak. Atölyede toplumsal cinsiyet tanimi, güvenli iliskinin ne oldugu ve siddetin sadece fiziksel olmadigi anlatilacak.

En fazla 15 kisiyle yapilacak atölye 13 Subat Sali saat 15:00’de baslayacak. Farkindalik atölyelerine rezervasyon yaptirarak katilmak mümkün.

Rezervasyon No: 0216 3491189 - 0216 4182175

Kadiköy Belediyesi Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi Rasimpasa Mahallesi Iskele Sokak No:2

RASIMPASA SOSYAL HIZMET MERKEZI

Toplumun her kesimi için sosyo-kültürel faaliyetler, egitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danismanlik, rehberlik ve yönlendirme, psiko-sosyal destek hizmetleri, farkindalik ve güçlendirme çalismalarinin yapildigi merkez 25 Kasim’da açildi.

Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi’nin bir kati özel olarak “Kadin Dayanisma” olarak planlandi. Burada, kadina yönelik siddet ve ayrimciliga karsi kadinlarin desteklenmesi ve güçlenmesine yönelik çesitli çalismalar yapiliyor. Çesitli atölye, etkinlik ile kadinlarin güçlenmelerinin desteklendigi merkezde hak temelli egitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danismanlik gibi kadini her alanda destekleyen hizmetler veriyor. Merkezi konumda olmasi nedeniyle kadinlarin kolayca ulasabilecekleri “Kadin Dayanisma” birimi hem bölge geneline, hem de Istanbul ölçeginde hizmet veriyor.

 Binada ayni zamanda çocuklarin zaman geçirebilecegi bir çocuk oyun odasi yer aliyor. Binaya çocuklariyla gelen kadinlar etkinlik ve atölyelere katilirken ya da danismanlik hizmeti alirken çocuklari da bilissel ve psiko-sosyal gelisimlerinin desteklenecegi çocuk oyun odasinda vakit geçiriyor.

Engelli bireylerin erisimine uygun olarak yapilan binada yasli bireylere ve yine toplumun her kesimine yönelik bilgisayar odasi, serbest kullanim alanlari, etkinlik odalari ve bir de kütüphane bulunuyor.