Home IconarrowHaberlerarrowAvrupa’dan Kadıköy’e Kültürlerarası Bilim Köprüsü
Kadıköy Güncel

Haberler

Avrupa’dan Kadıköy’e Kültürlerarası Bilim Köprüsü

cover photo

Erasmus+ projesi kapsaminda dört farkli ülkeden ögretmenler, egitimde teknoloji kullanimini incelemek üzere Kadiköy’de bulunan Inönü Ilkokulu’nun misafiri oldu.

Kadiköy Inönü Ilkokulu basvurusu neticesinde, Avrupa Komisyonu'ndan saglanan hibeyle ve Avrupa Birligi Bakanligi AB Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi -Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan yürütülen 2017-2018 yili Erasmus+  Programi Okul Egitimi Stratejik Ortakliklar kapsaminda “Science In Our Little Hands” (Minik Ellerimizde Bilim) isimli projeye ortak oldu. Polonya’nin koordinatörlügünde, 2017-2018 yillari arasinda uygulanan proje kapsaminda Italya, Yunanistan, Estonya ve Türkiye’de bulunan okullardan ögretmenler ve ögrenciler, projenin yer aldigi ülkelerdeki okullara ziyaretlerde bulundu. Projede her ülkenin tanitim yaptigi konu farkliydi. Italya’da “bilim” üzerine tanitim yapilirken, Estonya’da “matematik”, Yunanistan’da “dil” üzerine tanitim yapildi.  Projede Türkiye’nin konusu ise “egitimde teknoloji” oldu.

Bir senedir devam eden projenin son ayagi da Istanbul’da gerçeklesti. Estonya, Italya, Yunanistan ve Polonya’dan gelen ögretmenleri ve ögrencileri agirlayan Inönü Ilkokulu’nda, Türkiye’de egitimde uygulanan teknolojiler tanitildi, Türk geleneksel oyunlari oynandi ve meshur Türk yemekleri yendi. Misafirler, Kadiköy Belediyesi’nin sürdürülebilir çevre ve ekolojik mimari dogrultusunda uygulama gerçeklestirmesi üzerine hizmete açtigi, Türkiye'nin ilk ekolojik yuvasi olan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvasi’ni ve Fenerbahçe Parki’ndaki Permakültür’ü ziyaret ettikten sonra Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nun ev sahipliginde ögle yemegine katildilar.    

“EN ÖNEMLISI BIRBIRIMIZI TANIMAK”

Italya’dan gelen ögretmen Giuliano Santella, Türkiye’ye geldigi için çok mutlu oldugunu belirterek, “Bu projenin amaci katilan her 5 ülkenin egitim kosullari ile ilgili paylasimlarda bulunmak. Nasil ögrettigimizi birbirimize anlatmak, bu 5 ülke arasinda alisveriste bulunmak.” dedi.

Polonya’dan gelen Magdalena Zaranska, Türkiye’ye ilk defa geldigini ve izlenimlerine göre çok misafirperver bir ülke oldugunu düsündügünü belirterek sözlerini söyle sürdürdü: “Burada bulunma amacimiz çocuklarin ve ögretmenlerin egitim alanindaki teknoloji ve bilim kullanimiyla ilgili farkindaliklarini yükseltmek. Projenin egitsel amaçlari oldugu kadar sosyal ve kültürel amaçlari da var. Birbirimizi taniyor, birbirimiz hakkinda fikirler ediniyoruz. Umarim bu proje egitim alaninda ve diger alanlardaki arkadaslarimizi gelistirir ve ilerletir.”

Yunanistan Selanik’ten gelen Ionna Georgiadau da Türkleri çok arkadas canlisi buldugunu belirterek, “Bu projenin amaci ögrencilerimizin teknoloji, matematik, fizik, bilim ve dil alaninda deneyim edinmeleri. Katilan diger ülkeler arasinda iletisimin olmasi ve karsilikli iletisimde bulunmak için ise büyük bir sans bu proje.”  dedi.

Projede Türkiye’nin konusunun egitimde teknoloji konusu oldugunu belirten Kadiköy Inönü Ilkokulu Müdürü Netice Sahin “Proje sunumumuzda ülkemizde uygulanan Fatih projesinden, EBA platformundan bahsettik. Kodlamayla ilgili okullarda artik altyapi hazirlanmaya baslandi. Gelecekte bu daha da yayginlasmis olacak, onlari göstermek istedik. Bu proje vesilesiyle hem ülkemizi disarida temsil ettik, hem de ögrencilerimizi daha farkli sekilde yetistirmeye gayret gösterdik. Bu projenin çocuklarimiza kazancinin çok fazla oldugunu düsünüyorum.” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2- erasmus-62719778-23b8-4b66-bc79-d0b8419671cf.jpg