Home IconarrowHaberlerarrowAyda Bebeğin Sesini Kadıköy Duydu
Kadıköy Güncel

Haberler

Ayda Bebeğin Sesini Kadıköy Duydu

cover photo

AYDA BEBEGIN SESINI KADIKÖY DUYDU

Izmir'deki depremin ardindan enkaz altindakileri kurtarabilmek için mücadele sürüyor. Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma takimi (BAK Kadiköy) Riza Bey Apartmani'nda 4 yasindaki Ayda bebege ulasan ilk ekip oldu. BAK Kadiköy üyesi Nusret Aksoy’un duydugu çigliklar, Ayda bebegin hayatini kurtardi.

AYDA’NIN SESINI DUYDU, ÇALISMALARI DURDURDU 

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen arama kurtarma ekiplerinin çalismalarinin devam ettigi Riza Bey Apartmani'ndan 91’inci saatte mucize çikti. 4 yasindaki Ayda bebek, 91 saat sonra enkazdan sag olarak kurtarildi. Ayda Gezgin, ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye götürüldü. Enkaz kaldirma çalismalari sirasinda Ayda bebegin sesini duyan Kadiköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinden Nusret Aksoy yasananlari söyle anlatti: ''Tam blogu kaldiriyorduk, alandan bir çiglik sesi duydum. Jeneratörü durdurdum. 'Kimse var mi?' diye bagirdik. Bir ses geldigini, herkese sessiz olmasini söyledim. ‘Iyiyim’ diye bir ses geldi. ‘Ismin ne’ dedim, ‘Ayda’ dedi. ‘Ayda iyiysen hareket yap bana’ dedim. Elini salladi. Biz de AFAD ekiplerine haber verdik, onlar çalismaya geldi.” dedi.  

AYDA BEBEK BIZE UMUT OLDU

Iki günden bu yana enkaz alaninda olan ve Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK Kadiköy) ile sahada olan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da arama kurtarma çalismalarina katilan tüm ekiplere tesekkür etti. Odabasi, “Nusret arkadasimizin Ayda’nin sesini duymasi ile beraber bir heyecan yasandi. Biz buradaydik, bazi arkadaslarimiz dinlenmedeydi, geri geldiler. Bu olaya vesile oldugumuz için çok gururluyuz. Ayda bebek artik bir Kadiköylü. Bundan sonra onu yalniz birakmayacagiz. Ayda bebek bize umut oldu. Dün gece akillarda ‘acaba birine ulasabilir miyiz’ sorusu vardi. Ama bugün herkes baska bir motivasyon yasiyor.” diye konustu. 

 

BAK Kadiköy’ün 25 kisiden olusan, arama kurtarma alaninda egitimli personeli, enkaz kaldirma ve arama kurtarma çalismalari için gerekli malzemeleri tasiyan 2 tane tam donanimli arama kurtarma araci ve bir otobüs esliginde yola çikmisti.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-efabf92c-6306-45cc-a9a3-d32eb1bf96bb.jpg