Home IconarrowHaberlerarrowBağdat Çıkmazı'na Hayat Gelecek
Kadıköy Güncel

Haberler

Bağdat Çıkmazı'na Hayat Gelecek

cover photo

Kadiköy Belediyesi, yerel yönetim anlayisina dair örnekler sunan “Aklimdaki Kadiköy” projesi ile yeni çalismalari hayata geçirmeye devam ediyor.

Bagdat Caddesi’nden Caddebostan Kültür Merkezi’ne çikan Bagdat Çikmazi Sokak’a yeni bir görünüm kazandirmak isteyen Kadiköy Belediyesi, sokagin yeni hali için Kadiköylülerin fikirlerini aldi. Vatandaslar, sokagin yeni görünümü ve fonksiyonlari için fikirlerini aklimdakikadikoy.org adresinden paylasti.

Kadiköylülerin fikir ve önerileriyle Kadiköy Belediyesi ve Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK) Bagdat Çikmazi Sokak için 5 projeyi sekillendirdi.

OY KULLANDILAR

Tasarim Atölyesi Kadiköy(TAK) tasarimcilarinin çizdigi bes projeden birini seçmek için 2 Agustos Pazar Günü Bagdat Çikmazi Sokak’in girisinde tasarim çalismalari  Kadiköylülere tanitildi. 

Pazar günü gerçeklesen sokak bulusmasinda, Kadiköylülerin paylastigi fikirler dogrultusunda yapilan tasarim çalismalari, gün boyu Kadiköylülere anlatildi ve vatandaslardan yeniden görüs alindi. 

Sokagi ve tasarimlari inceleyen Kadiköylüler, uygun gördükleri projeleri fikir kartlarina yazarak oylarini fikir sandigina attilar. 

KADIKÖYLÜLER KARAR VERDI

Kadiköylülerin görüs ve oylarini belirttigi seçimin sonucunda  Bagdat Çikmazi Sokak için 3 numarali projenin uygulanmasina karar verildi. Birçok etkinlige ev sahipligi yapan Caddebostan Kültür Merkezi’ni Bagdat Caddesi’ne baglayan Bagdat Çikmazi Sokak'in yeniden tasarlanacagi projede, farkli kullanicilarin istekleri göz önüne alindi. Dinamik ahsap iskelet ile kullanisli, merak uyandirici ve keyifli bir koridor haline gelecegi sokakta, sehirdeki ve CKM’deki etkinliklerin duyurulabilmesi için afislerin ve brosürlerin asilabilecegi bir alan olacak. 

Yeni projede, ahsap iskelete bagli farkli sokak oturma elemanlarini barindiran, hem gölge hem de açik alanlarin olacagi bir oturma plani yapilacak. Bagdat Çikmazi Sokak için yapilan projede ayrica sergi ve gösterimlerin yapimina imkan verecek kapali bir alanin da yapilmasi planlaniyor. 

TAK'ta gönüllü olarak çalisan Ege Dösemeci, Melisa Basar, Özlem Sahin, Mustafa Saim Binicioglu ve Irem Koç'un tasarladigi proje önümüzdeki süreçte Kadiköylülerin yorumlari ve önerileri alinarak uygulamaya konulacak.

Bagdat Çikmazi Sokak’in yenilenmesinden memnun olduklarini belirten Kadiköylüler, kendilerinin fikir ve önerilerinin dikkate alinmasinin önemli oldugunu söyledi.