Home IconarrowHaberlerarrowBarış Manço Kadıköy’de Anıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Barış Manço Kadıköy’de Anıldı

cover photo

Baris Manço Kadiköy’de Anildi

Anadolu rock ve pop müziginin efsane ismi, sarkici, besteci, söz yazari ve televizyon programcisi Baris Manço, ölümünün 23. yilinda sevgi ve özlemle anildi.  Anma gecesinde konusan Lale Manço, Baris Manço’nun yasamaya devam ettigini söyleyerek Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür etti. Lale Manço,  “Sizlerle beraber Baris Manço yasamaya devam ediyor. Hem Baris Manço Müze Evi’ni kazandiran, hem de bu anmayi sürekli hale getiren Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür ederim. Bize tekrar evimizi kazandirdilar. O evdeki anilarimizi sizlerle paylasiyoruz” dedi.

Lale Manço’dan Kadiköy Belediyesi’ne Tesekkür

Kadiköy Belediyesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi(CKM)’nde “Baris Manço’yu Sevgiyle Aniyoruz” sloganiyla düzenledigi etkinlikte, Baris Manço’nun kuruculari arasinda yer aldigi Kurtalan Ekspres grubu sahne aldi. 7’den 70’e Baris Manço sevenleri ile dolup tasan salonda, Baris Manço’nun esi Lale Manço ve oglu Dogukan Manço yer aldi.

Hep bir agizdan Baris Manço sarkilarinin söylendigi konser öncesinde konusma yapan Lale Manço: “12 senedir bu salonda sizlerle birlikteyiz, insallah bundan sonraki senelerde de böyle olacak. Sizlerle beraber Baris Manço yasamaya devam ediyor. Hem Baris Manço Müze Evi’ni kazandiran, hem de bu anmayi sürekli hale getiren Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür ederim. Bize tekrar evimizi kazandirdilar. O evdeki anilarimizi sizlerle paylasiyoruz.” dedi. Dogukan Manço ise anma programina gelirken yolda arkadasiyla yaptigi bir diyalogdan bahsetti: “Arkadasim beni aradi ve ‘Bugün ne kadar güzel bir gün. Hayatimiza baktigimda zamlar bir yandan, kayiplarimiz bir yandan, pandemi bir yandan hayatimizda içimizi isitacak günleri arar olduk. Ve bugün bütün günümü Baris Manço parçalari dinleyerek geçirdim. Bütün çocuklugumdan bu zamana kadar ne kadar sicak bir duygu yasadigimi fark ettim. Iyi ki hayatimiza dokunmus Baris Manço.’ dedi. Gerçekten de son zamanlarda duydugum ender, masum, baglayici, geçmisimize götüren, gelecege baglayan degerlerimizden biri oldugunu duymaktan büyük mutluluk duydum. Bu animi sizinle paylasmak istedim.” 

Konusmalarin ardindan Kurtalan Ekspres Baris Manço’nun sevilen sarkilarini seslendirdi.

Baris Manço Evi Ziyaretçi Akinina Ugradi

Kadiköy Belediyesi’nin Manço ailesi ile birlikte ve Halkbank’in destegiyle müze haline getirdigi Baris Manço’nun 81300 Moda adresiyle hafizalara kazinan Moda’daki evi, bu yil da ziyaretçi akinina ugradi. 31 Ocak saat 24.00’e kadar açik olan evi, 31 Ocak-1 Subat tarihlerinde 2 bini askin kisi ziyaret etti.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (1)-7bfc960b-b0f3-4119-9f3a-bfce59074f0d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (2)-1d412aff-af94-4e60-b177-ea2016eae3d9.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (3)-39deed38-b10d-40e9-89bc-dd9fdd38c8b1.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (4)-09c15da5-cb62-42d1-b08f-003b5e7c99eb.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (13)-261cb439-2021-4f2a-a857-f76f0adf3494.jpg