Home IconarrowHaberlerarrowBaşkan Odabaşı: 30 Ağustos Kadıköy’dür
Kadıköy Güncel

Haberler

Başkan Odabaşı: 30 Ağustos Kadıköy’dür

cover photo

Kadiköy Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yildönümünü rock grubu Duman konseriyle kutladi. Konser öncesi konusma yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Kültürün, özgürlügün, sanatin, hosgörünün baskenti; hiç kimseyi ötekilestirmeyen Kadiköy’e hos geldiniz” dedi. Kalamis Yaz Festivali’nin kapanisinin da yaptigi bugün de Kadiköylüler 30 Agustos Zafer Bayrami coskusunu doyasiya yasadi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde, 30 Agustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz‘un 100. yil dönümünü anmak için Kadiköy’de açik hava konseri düzenlendi. Kadiköy Belediyesi’nin Kalamis Atatürk Parki’nda düzenledigi konsere on binlerce kisi katildi. Konser öncesi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi yaptigi konusmasinda Kadiköy’ün kültürün, özgürlügün, sanatin, hosgörünün baskenti oldugunun altini çizdi. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

“DAHA ÖZGÜR VE DAHA AYDINLIK BIR TÜRKIYE’YI KADIKÖY’DEN YARATIYORUZ”

“Kültürün, özgürlügün, sanatin, hosgörünün baskenti ve hiç kimseyi ötekilestirmeyen Kadiköy’e hos geldiniz. Festivalleri yasaklanan, her yerde yasaklarla karsilasan, bugün üniversite kapilarinda yurt arayan gençler, Kadiköy’e hos geldiniz! Ben adayligimda ‘Daha Çok Kadiköy!’ dedim. Bunu derken “Kadiköy’ü fazlalastiralim” anlaminda degil, daha özgür ve daha aydinlik bir Türkiye yaratabilmek için; herkesin esit oldugu, ötekilestirilmedigi, hakkin, hukukun egemen oldugu bir ülke yaratabilmek için ‘Daha Çok Kadiköy’ demistim. Bunu Kadiköy’de basariyoruz, umarim Türkiye’de de hep birlikte basaririz.”

“SIZ TÜRKIYE’NIN UMUDUSUNUZ, SIZ TÜRKIYE’NIN GELECEGISINIZ”

Baskan Odabasi, 30 Agustos Zafer Bayrami’na iliskin kutlama mesajinda sunlari söyledi: “Bugün 30 Agustos, bize aydinlik bir ülke birakan, emperyalistlere karsi savasan, bagimsiz ve özgür bir ülke yaratan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarimiza Kadiköy’den bin selam! Onlarin emperyalizmle mücadele ederken, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken 26 Agustos’ta Kocatepe’de, Dumlupinar’da baslattigi mücadele bugün de devam ediyor.”

Baskan Odabasi konusmasini gençlere seslenerek bitirdi: “Siz Türkiye’nin umudusunuz, siz Türkiye’nin gelecegisiniz.” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin 1 Temmuz’da baslattigi ve 43 konser, 17 film gösterimiyle 2 ay boyunca süren Kalamis Yaz Festivali, 30 Agustos Zafer Bayrami’na özel konserle kapanisini yapti. Türk rock grubu Duman’in sahne aldigi konserde izleyiciler bayram coskusunu doyasiya yasadi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1661894404_30_A__ustos_Zafer_Bayram___Duman_Konseri_1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1661894414_DSC_9144.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1661894411_30_A__ustos_Zafer_Bayram___Duman_Konseri_3_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1661894407_30_A__ustos_Zafer_Bayram___Duman_Konseri_2_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1661894416_DSC_9171.jpg