Home IconarrowHaberlerarrowBaşkan Odabaşı Ankara’dan Seslendi: “Kalamış’ı Betona Teslim Etmeyeceğiz”
Kadıköy Güncel

Haberler

Başkan Odabaşı Ankara’dan Seslendi: “Kalamış’ı Betona Teslim Etmeyeceğiz”

cover photo

Baskan Odabasi Ankara’dan Seslendi: “Kalamis’i Betona Teslim Etmeyecegiz”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Fenerbahçe Kalamis Yat Limani ihalesi öncesi Kadiköylülerin itirazini iletmek için Özellestirme Idaresi Baskanligi önünde basin açiklamasi yapti. Kadiköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Kadiköy mahalle muhtarlari, Kadiköy Kent Konseyi ve Fenerbahçe Kalamis Dayanismasi temsilcilerinin katildigi basin açiklamasinda Odabasi Kalamis’in özellestirilmesine karsi baslattiklari mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. 

Özellestirme Idaresi Baskanligi’nin mart ayinda yayinladigi ilanla Fenerbahçe Kalamis Yat Limani’nin 40 yil süreyle özellestirilecegini duyurmustu. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi bu karara tepki göstererek “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak yesil alani korumak sartiyla biz talibiz” açiklamasinda bulunmustu. Kadiköy Belediyesi’nin 7 Haziran tarihli meclis toplantisinda ise ihale teknik sartnamesini almak, teminat ödemesi yapmak ve ihaleye katilmak için oybirligi ile Baskan Odabasi’na yetki verilmisti. Ancak belediyenin, ihaleye katilmak için yaptigi basvuru Özellestirme Idaresi Baskanligi tarafindan kamu kurum ve kuruluslarina devir yapilamayacagi gerekçe gösterilerek reddedilmisti. 

Kadiköy Belediyesi, Mimarlar Odasi, Sehir Plancilari Odasi ve Kadiköylülerin itirazlarina ragmen yat limani ihalesi için bugün teklifler alindi. Kadiköy’ün seçilmis temsilcileriyle birlikte Ankara’dan kamuoyuna seslenen Odabasi “Kalamis’i betone teslim etmeyecegiz” dedi ve sözlerini söyle sürdürdü: 

“Bu Büyük Hatadan Dönün”

“Arkamda gördügünüz bina sizlerin de bildigi gibi Özellestirme Idaresi. Ve bugün burada Kadiköy’ün canina kastedilen bir ihalenin basvurusunun son günü. Kadiköy’ün cigerleri kesilecek. Kadiköy’ün anilari silinecek. Biz bugün buraya “Durun!” demek için geldik. “Bu büyük hatadan dönün” demek için geldik. Biz bugün buraya “Kalamis sahilimize çökmeyin” demek için geldik. Biz bugün buraya sahilimizi yesil düsmanlarindan korumak için geldik! Bizler, bir semti yasanilir yapanin; yesil alanlari, sahilleri, kamusal alanlari olduguna gönülden inaniyoruz. Kalamis Sahili Kadiköy’ümüzün nefes alma noktasi. Yüzyillardir anilarimiza ve mutlulugumuza ev sahipligi yapiyor. Bu nadide güzelligi betona teslim etmeyecegiz. Çünkü Kalamis sahili hepimizin, çünkü Kalamis sahili halkin!” 

“Bu Ihaleyi Durdurun”

Özellestirme projesine itiraz ettiklerini belirten Odabasi, “ ‘Kalamis sahili Kadiköylülerindir, ranta peskes çekmeyin’ dedik. Itirazimizi kabul etmediler, ihaleye çikilmasina onay verdiler. Yeter ki Kalamis kurtulsun dedik, ihaleye girmek istedik. Ama halkin seçilmis temsilcisi olan bizleri ihale disi birakarak, teklif vermemizi bile engellediler. Biz de, Kalamis bizimle güzel dedik, sizlerin de destegi ile itiraz kampanyamiza basladik. Çünkü, Kalamis sahiline bizler rant için degil; kisisel fayda için degil; Kadiköylüler adina Kadiköylülerin faydasi için talibiz.” 

“Daha önce de Kadiköy’de söyledim, bugün de Ankara’da tekrar söylüyorum, ihaleye girecek firmalara sesleniyorum: Halka ragmen halkin faydasini gözetmeyen bir projeye onay vermeyecegiz.” diyen Odabasi “Bizi duymak istemeyenlere, itirazimizi görmeyenlere bu sefer de Özellestirme Dairesi önünden haykiriyoruz: Bu ihaleyi durdurun. Bu tarihi hatadan vazgeçin. Bir çevre katliami daha yapmayin. Çocuklarinizin, torunlarinizin alacagi nefesi kesmeyin. Bu ülkenin yesiline, dogasina, halkina bu kadar düsman olmayin. Kalamis sahilinden elinizi çekin. Kalamis’i halka birakin. Bizlere de bir huzur birakin. Çünkü Kalamis bizimle güzel. Çünkü Kalamis’in gelecegi bizlerle güzel.” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan, özellestirilme ihalesinin iptal edilmesi için Change.org’ta toplanan elektronik imzalarla birlikte islak imzalar da Özellestirme Idaresi Baskanligi’na teslim edildi. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1 (1)-204077b4-8ead-477c-a0ef-cd57fb594784.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1 (2)-6e8ad901-77db-4d6b-8146-593850e22ffa.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1 (4)-0568e564-1b57-4f1d-bc8b-a37f2b5b3efc.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1 (5)-3396bca6-4298-4593-af6e-051ef3ba1c1c.jpeg