Home IconarrowHaberlerarrowBaşkan Odabaşı’ndan İmza Kampanyası: Tarihi Tren İstasyonları Halkındır!
Kadıköy Güncel

Haberler

Başkan Odabaşı’ndan İmza Kampanyası: Tarihi Tren İstasyonları Halkındır!

cover photo

Baskan Odabasi’ndan Imza Kampanyasi: Tarihi Tren Istasyonlari Halkindir!

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimla kültürel ve tarihi mirasin simgesi olan, ancak atil durumda birakilan 6 istasyon binasinin Kadiköylülerin görüsünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yasam merkezine dönüstürmek üzere Kadiköy Belediyesi’ne tahsis edilmesi çagrisinda bulunmustu. Odabasi bugün de bir imza kampanyasi baslatti. 

Odabasi sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklamada ilçede atil birakilan 6 istasyon binasinin, Kadiköylüler adina belediyeye tahsis edilmesini söylemis ve sözlerini söyle sürdürmüstü: “Kadiköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Koruma statüsünde bulunan bu tarihi binalarin birçogu uzun yillardir Ulastirma Bakanligi tarafindan atil ve metruk halde birakilarak adeta birilerine peskes çekilmeye hazirlaniliyor. Biz Kadiköylüler olarak, tarihi istasyonlarimizin bu sekilde yok olmasina asla izin veremeyiz, vermeyecegiz. Kiziltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye ve Bostanci, bu istasyonlar bizim kültürel ve tarihi mirasimiz. Bunlar yalnizca bir bina degil, geçmisimiz, hafizamiz.  Istasyon binalari halkindir, ilçemizde bulunan 6 istasyon binasina komsularimizin görüsünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yasam merkezi yapmak için Kadiköylüler adina talibiz.” 

“Tarihi Tren Istasyonlarimizin Birilerine Peskes Çekilmesine Izin Vermeyecegiz”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi bugün de change.org’dan “Tarihi Tren Istasyonlari Halkindir!” basligiyla bir imza kampanyasi baslatti. Odabasi kampanyaya çagri videosunda: “Koruma statüsünde bulunan alti tarihi istasyon, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan önce islevsizlestirilerek, ardindan da yikinti halinde birilerine peskes çekilmeye hazirlaniyor. Biz Kadiköylüler olarak tarihi tren istasyonlarimizin birilerine peskes çekilmesine; Haydarpasa Gar mücadelesinde de gösterdigimiz gibi, kent hafizamizin bu sekilde yok edilmesine asla izin veremeyiz, vermeyecegiz! Tam da bu yüzden, Kadiköy Belediyesi olarak, her bölgenin istasyonunu o bölgede yasayan komsularimizin görüslerini alarak müze, kütüphane, kültür veya sosyal yasam merkezi haline getirmeye talibiz! Bugün change.org üzerinden baslatmis oldugumuz bu imza kampanyasi ile sizleri de bu süreçte Kadiköy Belediyesi’nin yaninda durmaya davet ediyoruz. Ve bir kez daha yineliyoruz: Tarihi tren istasyon binalari halkindir!” sözlerine yer verdi.

Odabasi’nin Çagrisina Destek Büyüyor

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin Kadiköy’de bulunan Kiziltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye ve Bostanci istasyonlarinin müze, kütüphane, kültür ve sosyal yasam merkezine dönüstürmek için belediyeye tahsis edilmesi çagrisina destek büyüyor. CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu sosyal medya hesaplarindan “Istasyon binalari halkindir! Kadiköy Belediye Baskanimiz Serdil Dara Odabasi Kadiköy halki adina bu binalara talip. Dayanismayi büyütüp, destek olmak da hepimizin görevi.” sözleriyle paylasimda bulundu. Sair, yazar, oyuncu Sunay Akin “Her yer isgal altinda. Agaçlara, çocuklara, yaslilara yer yok.  Bu çikarciligin, rantçiligin önüne geçmemiz gerekiyor. Yeter artik.” sözleriyle destek verdi. Sunay Akin 2009 yilinda Belediye Meclis üyeligi yaptigi dönemde de istasyonlarin "Kültür Hatti" olarak müze veya kültür merkezine dönüstürülmesi çagrisinda bulunmustu. Athena müzik grubunun solisti Gökhan Özoguz’un da twitter hesabindan yaptigi “Bir tane istanbul var, Istanbul’un tarihi yapilarini korumak çok önemlidir. Fakat bir de o yapilarin orijinalliklerini sabit tutarak hayatimizin içinde onlari yasayabilmek, essiz bir duygudur. Tren istasyonlari Halkindir!” sözleriyle destek geldi. CHP’li ilçe belediye baskanlari, meslek odalari, muhtarlar ve Kadiköylüler de yaptiklari paylasimlarla Odabasi’nin çagrisina destek verdi.  

 

Hizli tren projesi kapsaminda 19 Haziran 2013’te Haydarpasa-Gebze banliyö hatti durdurulmus, hattin yeniden açilmasi alti yil sonra 2019 yilinda gerçeklesmisti. Ancak tarihi tren yolu üzerinde bulunan tarihi istasyonlar yeni projeye uygun olmadigi gerekçesiyle devre disi birakilmisti.  

Imza kampanyasi linki: https://www.change.org/TrenIstasyonlariHalkindir

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (1)-de732dc9-bfe3-41b4-bbee-d0c8b9e84556.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (3)-a3be594b-6b04-4b96-bebc-40ab0eaec0c1.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (5)-5da02576-1714-4f96-8a58-d1d3768ba339.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (6)-83694ee8-1042-4044-a43a-abd674ddb251.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2 (7)-f6dfc1c7-6111-4c58-abb2-ad4a017cc6fa.jpg