Home IconarrowHaberlerarrowBaşkan Odabaşı’nı Duygulandıran Buluşma
Kadıköy Güncel

Haberler

Başkan Odabaşı’nı Duygulandıran Buluşma

cover photo

Yangin bölgelerinde 66 personeli ile söndürme, sogutma, arama ve kurtarma çalismalarina katilan Kadiköy Belediyesi ekibi, yanginin kontrol altina alinmasi ile 8 Agustos Pazar günü Istanbul’a döndü.  Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, ekiple bir bulusma gerçeklesti ve yürütmüs olduklari basarili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Kadiköy Belediyesi, güney illerinde baslayan orman yanginlariyla mücadele için, üç ayri ekibini, yangin müdahale araçlari ve yardim kolileriyle birlikte afet noktalarina göndermisti.  Belediye’nin afet müdahalede egitimli ve uzman personelinden olusan arama kurtarma takimi BAK Kadiköy’ün yani sira, Veterinerlik, Saglik, Sosyal Destek, Destek Hizmetleri ve Spor Müdürlügü’nden olusan toplam 66 kisilik ekip 10 ayri noktada yangin söndürme ve sogutma çalismalarina destekte bulundu. Ekip, 8 Agustos Pazar günü bir su tankeri ve 4 personelini yangin alaninda birakarak Istanbul’a dönüs yapti. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, belediyenin bahçesinde ekiple bir araya gelerek onlarla sohbet etti, yürütmüs olduklari basarili çalismalarindan dolayi tesekkür etti. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

“Öncelikle, Kadiköy Belediye Baskani olarak bana yasattiginiz bu gurur için hepinize çok tesekkür ederim. Kadiköy’ü ve bizleri orada temsil ettiginiz için, bir Kadiköylü olarak da tesekkür ederim. Siz oradayken, araçlarin üzerinde Kadiköy Belediyesi ismini görüp beni arayan, mesaj gönderen veya sizinle birlikte orada omuz omuza yangini söndürmek için mücadele edenlerin beni arayip, duygularini benimle paylasmalarinin bende ayri bir yeri var. Çok büyük bir gurur yasattiniz bize. Bir afet oldugu zaman, dayanismaya kosarak gidip, orada mücadele etmemiz birçok seyin önüne geçiyor, manevi karsiligi çok yüksek bir duygu.”

Bugüne kadar 10 ayri noktaya dagilip yangin söndürme ve sogutma çalismalarini sürdüren ekip bir yandan da yanginin tehdit ettigi yerlesim yerlerinde nöbet tuttu,  vatandaslardan gelen yardim malzemelerinin dagitimini gerçeklestirdi, yanlarinda götürdükleri mobil ikram araçlarindan su, çay, limonata, ayran gibi içecek ve yiyecek ikraminda bulundu. Ekipte bulunan veteriner hekimler de yangindan etkilenen hayvanlara ilk müdahaleyi yaptiktan sonra, tedavi altina aldi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3575-777589be-0517-4f97-91a4-31fbfc458ff7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3583-dab64cdb-ace8-461b-8b9e-3334d5f866f3.jpg