Home IconarrowHaberlerarrowBayram Öncesi Giysi Kumbarası
Kadıköy Güncel

Haberler

Bayram Öncesi Giysi Kumbarası

cover photo

Kadiköy Belediyesi bayram öncesi ilçede 100 noktaya giysi atik kumbarasi yerlestirdi. Kumbaralar sayesinde toplanan kiyafetlerin kullanilabilir olanlari ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor.

Kadiköy Belediyesi ikinci el kiyafet, tekstil ve ayakkabi gibi giyim esyalarinin geri kazanimi için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Ilçede 100 noktaya yerlestirilen kumbaralardan toplanan kiyafetlerin, kullanilabilir olanlari Açik Gardirop 2. El Giysi Magazasi ile ihtiyaci olanlara ulastiriliyor.

Giysi-Tekstil Ayakkabi konabilen kumbaralar bayram öncesi ilçenin erisimi kolay noktalarina konuldu.  Böylece bayram temizliklerinde çikan kiyafetler de ayristirilabilecek. Kumbaralara giysi, tekstil ve ayakkabi konabiliyor. Ve bu esyalarin mutlaka kullanilabilir durumda olmasi gerekmiyor. Atik durumunda olan esyalar da kumbaralara konuyor ve geri dönüsüme kazandirilmis oluyor. Kumbaralara birakilan esyalar haftanin iki günü özel araçla toplaniyor ve ayristirma merkezine götürülüyor. Ayristirma merkezinde kullanilabilir olan kiyafetler ayrilarak temizlemeye gönderiliyor. Kullanilabilir olan giysi ve ayakkabilarin gerekli temizligi yapildiktan sonra Kadiköy Belediyesi Açik Gardirop 2. El Giysi Magazasi sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor.

Kullanilabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayristirma merkezinde yapilan islemlerin ardindan geri dönüsüme gönderiliyor. Giysi-Tekstil Ayakkabi kumbaralarinin yerleri ile ilgili cep telefonu aplikasyonu da kisa bir süre sonra hizmete girecek.

HEM DAYANISMA HEM DOGAYI KORUMA

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu tekstil atiklarinin toplanmasi projesinin yeni olmasina ragmen Kadiköylüler tarafindan büyük ilgi gördügünü belirterek "Ilk etapta 100 farkli noktaya yerlestirdigimiz kumbaralara gösterilen ilgi ne kadar dogru bir is yaptigimizi gösterdi. Kumbaralari bayram öncesi yerlestirdik, böylece bayram öncesi yapilan temizlikte çikan esyalar buralara birakilabilir. Hem dogayi koruyan hem de dayanismayi büyüten bu kumbaralara ilginin önümüzdeki günlerde daha da artacagindan eminim” dedi.

Kumbara projesine Kadiköylü mahalle muhtarlari ve yurttaslar büyük ilgi gösteriyor. 15 senedir mahallesinde gönüllülerle birlikte kiyafet toplanip ihtiyaç sahiplerine ulastirildigini söyleyen 19 Mayis Mahallesi muhtari Soner Arafal “Her sokakta bu kumbaralari görüyoruz bizim için çok iyi bir proje oldu“ dedi.

Caferaga Mahalle muhtari Zeynep Ayman ise muhtarliklara ciddi anlamda atik giysi geldigini belirterek söyle konustu: “Korunakli bir kumbaranin olmasi kisilerin muhtarligin açik olmadigi zamanlarda da ulasimina imkan saglayacaktir. Tesekkür ederiz çok iyi oldu mahalle sakinlerinin simdiye kadar oldugu gibi daha da artarak kullanmadiklari kiyafetlerini atik kumbaramiza getirmelerini isteriz.“

AÇIK GARDIROP 17 YILDIR HIZMET VERIYOR

Kadiköy Belediyesi 17 yildir uyguladigi Açik Gardirop 2. El Giysi Magazasi ile Kadiköylülerin verdigi destekle binlerce malzemeyi ihtiyaç sahipleriyle bulusturuyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü Açik Gardirop 2.El Giysi Magazasi sali günleri erkek evsizlere çarsamba günleri ise ihtiyaç sahibi ailelere dagitim yapiyor. Açik Gardirobun adresi ise söyle Egitim Mahallesi Ahsen Çikmazi Sokak Sadikoglu Plaza 4 No 2/3

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_2983-93bbfdde-33df-4f1d-9f21-b833b308c1a1.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3484-4ff4e467-48c4-4bf6-87aa-aeadd7a3e230.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3495-17938be1-6c8a-4fdd-a344-ac77bcbefe2c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3507-27a98610-e6a4-44fa-81a0-a2fe539f0e4e.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B0178-a2d20ffa-2ab5-4e5b-b70b-64bac8ee5cc8.jpg