Home IconarrowHaberlerarrowBelediye Bahçesinde Cumhuriyet Coşkusu
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediye Bahçesinde Cumhuriyet Coşkusu

cover photo

BELEDIYE BAHÇESINDE CUMHURIYET COSKUSU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 95. yildönümünde Kadiköy Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da bayram coskusunu birçok etkinlikle kutluyor. Bayrak dagitimi, Cumhuriyet Bandosu ve mesale yakma töreni ile baslayan etkinlikler 27 Ekim Cumartesi aksami Kadiköy Oda Orkestrasi ve Mehmet Erdem konseri ile devam edecek.

Kadiköy Belediyesi Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda “Cumhuriyet Gecesi” konseri düzenliyor.  Bu yilki Cumhuriyet Konseri’nin konugu Altin Portakal en iyi film müzigi ödülünün sahibi, müzisyen Mehmet Erdem olacak. Kadiköy Oda Orkestrasi’nin verecegi konserle baslayacak gece 27 Ekim Cumartesi aksami 20:00’de Kadiköy Belediye Binasi Bahçesi’nde gerçeklesecek.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi her sene oldugu gibi bu sene de hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetin kazanimlarinin coskusunu, baris ve kardeslik içinde Cumhuriyet Konseri’nde hep bir agizdan söyleyecegimiz marslarla birlikte yasayacagiz. Tüm yurttaslarimizi Cumhuriyet Konserimize davet ediyorum.” dedi.

Çelenk Sunma Töreni 28 Ekim’de

Cumhuriyetimizin 95. Yili kutlamalari dolayisiyla Kadiköy Kaymakamligi tarafindan düzenlenen çelenk koyma töreni 28 Ekim Pazar günü yapilacak. Kadiköy Kaymakami, Garnizon Komutani, Kadiköy Belediye Baskani, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katilacagi çelenk sunma töreni Saat 13:00’de Kadiköy Iskele Meydani'nda gerçeklesecek.

Kadiköy Cumhuriyet Yürüyüsüne Hazir

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin doruk noktasini her yil oldugu gibi bu yil da Bagdat Caddesi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüsü” olusturuyor. Yüz binler, Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Pazartesi aksami Bagdat Caddesi’nde bulusacak. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüsü, her zaman oldugu gibi Suadiye Isiklar’da saat 19.00’da baslayacak.