Home IconarrowHaberlerarrowBelediye, Tarihi Köşkü Yeniden Yapacak
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediye, Tarihi Köşkü Yeniden Yapacak

cover photo

Kadiköy Osmanaga Mahallesi’nde bulunan bir arsayi satin alan Kadiköy Belediyesi, bir dönem arazide bulunan tarihi köskü yeniden Kadiköylülere kazandiracak. Yeniden insa edilecek kösk Kadiköy Kent Konseyi ve Sosyal Yasam Evi olarak kullanilacak

 

Geçtigimiz yil Gençlik Sanat Merkezi ve Karikatür Evi’ni hizmete açarak hem eski eserlerin korunmasini saglayan hem de Kadiköylüler için sosyal yasam alani yaratan Kadiköy Belediyesi, bu yil da benzer bir proje hazirladi. Osmanaga Mahallesi Hasirci Sokak’ta bulunan bir arsayi satin alan Kadiköy Belediyesi, bir dönem arazide bulunan tarihi köskü yeniden Kadiköylülere kazandiracak.

Kadiköy Belediyesi’nin satin aldigi arsa Yogurtçu Parki’na paralel olan Hasirci Sokak’ta bulunuyor. Arazi üzerinde bir dönem eski eser statüsünde olan bir kösk oldugu biliniyor. Ancak köskün 1986 yilinda tamamen yikildigi tahmin ediliyor. Kadiköy Belediyesi, köskü Koruma Kurulu tarafindan onayli projelerinden yola çikarak, aslina uygun olarak yeniden insa edecek. Yapinin toplam kullanim alani yaklasik 1200 metrekareden olusacak. Köskün genis bahçesinde tüm Kadiköy halkinin yararlanabilecegi bir kafe yapilmasi planlaniyor. Projede ayrica 200 kisi kapasiteli konferans/ tiyatro salonu yer alacak ve tüm halkin kullanimina açik olacak.

SOSYAL YASAM EVI

Yasli bireyler ile ilgili örnek projeleri hayata geçiren Kadiköy Belediyesi, ilçeye kazandirilacak bu yapiyi Sosyal Yasam Evi olarak kullanima açacak. Toplam 5 kattan olusan köskün ayrica çati kati da olacak. Köskün bitisiginde yer almasi planlanan cam yapi 4 kattan olusacak. Alanda yer alan farkli fonksiyonlarin bir araya gelmesiyle çok sayida kullaniciya ulasmasi hedefleniyor.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEGIZ”

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu yeni proje hakkinda konustu. Kadiköy’e ve Kadiköylülere yeni bir hizmet binasi ve sosyal yasam alani kazandirdiklarini söyleyen Nuhoglu, “Burayi Sosyal Yasam Evi olarak kulacagiz. Ayni zamanda Kent Konseyi’ni de buraya tasiyacagiz. Sosyal yasam merkezleri belirli bir yasin üzerindeki kesimlerin kullandigi mekânlar ancak burasi her yas grubundan vatandasimizin kullanacagi çok merkezli bir mekân olacak. Kent Konseyi’ne çok önem veriyoruz.  Tüm sivil kimliklerin, düsüncelerinin yer aldigi bir yapilanma. Toplumsal anlamda demokratik örgütleme bence en önemli. Bu örgütlemelerden biri de Kent Konseyi” diye konustu.

Önümüzdeki yillarda aktif yaslanma ile ilgili projelere hiz verilecegini ifade eden Nuhoglu, “ Günümüzde hem çocuklarin ve gençlerin egitimine önem veriliyor hem de yas ortalamasi yükseliyor. Yasli bireyler için daha sosyal, daha güçlü ve daha saglikli ortamlar yaratmamiz gerekiyor. Yasli vatandaslarimiza yasamlarinin her alanlarinda destek olmak zorundayiz. Sosyal yasam merkezleri ilgili çok fazla çalisma yürütüyoruz. Aktif yaslanma ile ilgili de proje üretmeye devam ediyoruz. Dünyada da neler yapiliyor, hangi projeler hayata geçiriliyor. Bunu da takip ediyoruz. Sosyal yasamla iliskili projelerimiz sürekli devam edecek. Yani ‘bir tane yaptim bitti’ diye düsünmek dogru degil. Kadiköy’de 65 yasin üzerinde 81 bin vatandasimiz yasiyor. Bu yüzden biz de buna yönelik proje üretmeye devam edecegiz” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1-dc3f41b8-576a-400d-9f32-5a4840c3a581.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-75514ec1-0c3c-472c-a8c4-dbc8ea436a55.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-6b67b9ba-d4f0-4006-bd30-00a3f5d552f1.jpg