Home IconarrowHaberlerarrowBelediyeden Deprem Hazırlığı
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediyeden Deprem Hazırlığı

cover photo

Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki yapiyor. Eglenceli ve uygulamali egitim teknikleri ile özellikle çocuklarin afet hakkinda bilgilendirilmesini saglayacak parkta afetlerden sonra ocak, çadir vb. olarak dönüstürülebilir mobilya uygulamalari yer alacak.

17 Agustos Marmara Depremi üzerinden tam 18 yil geçti. 45 saniyede binlerce can kaybinin yasadigi depremin yaralarini sarmak yillar aldi.  Üzerinden 18 yil geçen yila ragmen deprem hazirliklari konusunda ne durumdayiz? Olasi bir depreme ne kadar hazirlikliyiz? Acil alinmasi gereken önlemler neler?

Kadiköy Belediyesi’nin Gölcük ve Düzce depremlerinin ardindan baslattigi çalismalar yenileri eklenerek devam ediyor.  Okullarda verdigi egitimler, “Beton Zemin Laboratuari, “Mahalle Tabanli Toplum Afet Yönetimi Projesi”, “Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi (BAK Kadiköy)”, “Yapisal Olmayan Tehlikelerin Azaltilmasi Projesi” gibi olasi afetlere yönelik hazirlik, zarar azaltma ve müdahale açisindan birçok çalisma yapan Kadiköy Belediyesi bu çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Afet Bilinçlendirme çalismalarina yeni bir bakis açisi kazandiran “Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki” yakinda hizmete açilacak.

Kozyatagi Mahallesi Saniye Ermutlu sokakta yapimi devam eden “Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki” her bireyin olasi afetleri, afetlerin olusumlarini, afet öncesinde alinabilecek ve afet esnasinda yapilmasi gerekenleri çesitli simülasyonlarin da yardimiyla ögrenme ve tecrübe etmesine olanak saglayacak. Eglenceli ve uygulamali egitim teknikleri ile özellikle çocuklarin afet hakkinda bilgilendirilmesine önemli katki sunacak olan “Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki”nda afetlerden sonra ocak, çadir vb. olarak dönüstürülebilir mobilya uygulamalari da bulunacak.

Belediye, Büyük Marmara Depremi’nin yildönümünde, 16 Agustos 2017 Çarsamba günü 14.00-16.00 saatleri arasinda, yapimi devam eden Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki’nda hem bugüne kadar yapmis oldugu çalismalari anlatmak hem de 17 Agustos Marmara depreminde hayatini kaybedenleri anmak için bir etkinlik düzenliyor.

 “Kadiköy Afet Hazirliklari Bilgi Paylasimi Etkinligi”nde Afet Egitim Parkinda yapimi devam eden yapilarin islevleri anlatilacak. Bunun yani sira hazirlik evresi, zarar azaltma evresi ve müdahale evresi panolariyla olasi bir afet durumunda ve sonrasinda neler yapilacagi hakkinda pratik bilgiler verilecek. Birçok meslek odasi ve STK’nin afetlerle ilgili bilgilendirme çalismalari için alanda olacagi etkinlikte, Hayata Destek Dernegi, Kadiköy Belediyesi, Insaat Mühendisleri Odasi ve Jeoloji Mühendisleri Odasi stant açacak. Kent Konseyi Baskani Saltuk Yüceer, Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Arastirma Enstitüsü Ulusal Deprem Izleme Merkezi Müdürü Dr.Dogan Kalafat ve Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nun konusmaci olacagi etkinlikte, olasi bir afet durumunda ne gibi hazirliklar yapilacagi üzerine görüs alis verisinde bulunulacak. 16 Agustos saat 14.00’da baslayacak etkinlik herkesin katilimina açik.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-118b0741-2768-410c-b86e-5aa6c4d6fe55.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-7f02fab5-9dc5-4469-9c07-4119b76d46fd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_6584-6b83e0df-9aa3-40bf-96b6-3d68959b5710.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_6651-a866d7fb-0161-4b85-97e5-e8c2f88a2249.jpg