Home IconarrowHaberlerarrowBelediyeden Evlere Temizlik Hizmeti
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediyeden Evlere Temizlik Hizmeti

cover photo

Kadiköy Belediyesi yasa bagli saglik sorunlari, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizligini yapmakta zorluk çeken yaslilara ve engelli Kadiköylülere evde temizlik hizmeti veriyor.

Kadiköy Belediyesi engelli, yasli veya kronik saglik sorunu olan Kadiköylüler için evde temizlik hizmeti baslatti.  Kadiköylülerin ücretsiz olarak yararlandigi bu hizmet görevlilere hijyen kosullari, hizmet verecekleri kesimin özellikleri ve iletisim konusunda egitim verildikten sonra Kasim ayinda basladi.

Sosyal Destek Müdürlügü’ne bagli dört kisilik bir ekip, önceden randevu alinan evlere gidip tüm temizligini yapiyor; camlar siliniyor, mutfak-banyo yikaniyor, yerler koltuklar temizleniyor, ortalik toparlanip çöpler atiliyor. Tüm malzemelerini de belediye görevlileri getiriyor, birkaç saat içinde evi temizliyor.

Kasim ayinda baslayan hizmetten su anda her ay 48 hane yararlaniyor.

100 yillik ömrünün neredeyse 40 yilini Hasanpasa’daki küçük evinde geçiren Serife Gök, Kadiköy Belediyesi’nin “Evde Temizlik” hizmetinden faydalanan Kadiköylülerden biri.

 

"Evim çiçek gibi oldu"

Dört kisilik ekip tarafindan evinin tüm temizligi yapilan, camlari silinen, çöpleri atilan Serife Gök temizlik sonrasi duygularini: “Oh evim çiçek gibi oldu”.

Serife Gök; Kadiköy Belediyesi'nin "Evde Temizlik" hizmeti ile ilgili sunlari söylüyor “Kizlarim sagolsunlar her hafta geliyor, temizligimi yemegimi yapiyorlar, bana çok iyi bakiyorlar ama onlar da artik yasli çok yoruluyorlar. Belediyenin beni hatirlamasi çok mutlu etti. Insallah hep gelirler, beni unutmazlar.”

Bastonuna yaslanip temizlik görevlilerini kapiya kadar ugurlarken bir hizmetten yararlanmanin mutluluguyla el sallayip “Yine gelin ben buradayim” diyor.

 

KIMLER FAYDALANABILIR?

-          Evde Temizlik Hizmeti yasa bagli saglik sorunlari, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle hanenin hijyen kosullarini saglamakta destege ihtiyaci olan 65 yas üstü yalniz yasayan bireyler ve çiftler, engeli ya da kronik saglik sorunu olan yalniz yasayan bireyler veya çiftlere veriliyor.

-          Evde temizlik hizmetinden yararlanacak evler;  sosyal servis meslek elemanlarinca (Sosyal Hizmet Uzmani, Sosyolog, Psikolog) ikamet adreslerinde yapilan sosyal inceleme sirasinda evde temizlik destegine ihtiyaci oldugu tespit edilen bireyler arasindan seçiliyor.

-          Incelemede bireyin fiziksel, psiko-sosyal, saglik durumu, hanenin hijyen ve temizlik kosullarini saglamada destege olan ihtiyaç derecesi, hanenin hijyen kosullari vb. gibi) degerlendirilip her bir birey hakkinda içinde bulundugu kosula göre karar veriliyor.

-          Evde Temizlik Hizmeti için, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü Sosyal Servis birimine 0216 542 50 00/ 1221-1282-1517 numarali telefonlardan ulasip ayrintili bilgi alinabilir.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7011-72f58f0a-69fc-4a6a-9def-fa88b1afd247.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7037-fc7e41c0-0392-48b9-ab19-07acbceec963.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7085-880867ad-e693-4282-bb38-b8b357ef54ba.jpg