Home IconarrowHaberlerarrow Belediyeden Kadın Haklarında Yeni Çözümler
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediyeden Kadın Haklarında Yeni Çözümler

cover photo

Kadiköy Belediyesi ile Kadinin Insan Haklari- Yeni Çözümler Dernegi Kadinin Insan Haklari Egitim Programi (KIHEP) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Protokol Kadiköy Belediyesi Meclisi’nde oy çoklugu ile kabul edildi.

Kadiköy Belediyesi ile Kadinin Insan Haklari- Yeni Çözümler Dernegi Kadinin Insan Haklari Egitim Programi (KIHEP) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Protokol, Kadiköy Belediyesi Meclisi’nin 8 Mart Çarsamba günkü oturumunda oy çoklugu ile kabul edildi. Imzalanan protokol ile Kadiköy’de yasayan daha fazla kadinin KIHEP’ten faydalanmasi amaçlaniyor.

KIHEP NEDIR?

Kadinin Insan Haklari – Yeni Çözümler’in (KIH-YÇ) 1993 -1996 yillarinda Ankara, Istanbul, Dogu ve Güneydogu Anadolu’da yürüttügü “Türkiye’de kadinin insan haklari” ve “aile içi siddet” konulu saha arastirmalari sonunda Kadinin Insan Haklari – Yeni Çözümler Dernegi 1995 yilinda Kadinin Insan Haklari Egitim Programi’ni (KIHEP) gelistirdi. KIHEP gerek ulusal gerekse uluslararasi düzeyde, yazili ve sözlü yasalarin kadinlarin yasamlarini nasil sekillendirdigi konusunda bilinçlenmesine, haklari ve yasalari ögrenmenin yani sira onlar karsisinda elestirel bir bilinç kazanmasina, haklari yasama geçirme becerilerini edinmesine ve toplumsal degisimi harekete geçirme gücüne ulasmasina yönelik bir egitim programi olarak biliniyor.