Home IconarrowHaberlerarrowBelediyeden Öğrenci Projelerine Destek
Kadıköy Güncel

Haberler

Belediyeden Öğrenci Projelerine Destek

cover photo

Kadiköy Belediyesi ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasinda “Sanat ve tasarim çalismalari isbirligi protokolü” imzalandi. Ögrencilerin sanat ve tasarim çalismalarini desteklemeyi amaçlayan protokol geregi Kadiköy ile ilgili çalisma yapan ögrencilerin çalismalari Kadiköy Belediyesi tarafindan satin alinacak.

Kadiköy Belediyesi ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasinda ilki 2016 yilinda yapilan “Sanat ve tasarim çalismalari isbirligi protokolü” yenilendi.

Kadiköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi isbirliginin saglanarak ögrencilerin Kadiköy’e yönelik sanat ve tasarim çalismalari yapmasini desteklemeyi hedefleyen protokole göre; Marmara GSF’de egitim gören ögrencilerin Kadiköy için yapacagi sanat ve tasarim çalismalari desteklenecek. Ögrencilerin Kadiköy’e yönelik sanat ve tasarim çalismalari yapmasini desteklemeyi amaçlayan protokol 2018 yilinda yeniden imzalandi.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ile Marmara Üniversitesi Rektörlügü adina Dekan Prof. Dr. Inci Deniz Ilgin arasinda imzalanan protokole göre Güzel Sanatlar Fakültesi’nin on iki bölümünün ögrencileri Kadiköy temali çalismalar yapacak.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu protokole iliskin sunlari söyledi:  “Yerel yönetimlerin üniversitelerle ortak çalismasi hem üniversitelerin hem de yerel yönetimlerin güçlenmesi için önem tasiyor. Biz iki yil önce güzel bir adim attik, hedefimiz bu iliskinin diger yerel yönetimler ve üniversitelerde yayginlasmasi.”

Protokol kapsaminda ögrenciler tarafindan yapilacak sanat ve tasarim çalismalari olusturulacak “Seçici Kurul” tarafindan belirlenecek.  Seçici Kurul ise üniversitenin belirleyecegi 2 ögretim üyesi (Biri GSF Dekani) ile Kadiköy Belediyesi’nin belirleyecegi 3 üye olmak üzere 5 kisiden olusacak. Seçici kurul tarafindan belirlenen eserler için Kadiköy Belediyesi ögrencilere telif hakki ödeyecek.

Kadiköy’ün tarihi, kültürel, sosyal, kentsel niteliklerini ön plana çikaran eserlerin degerlendirmeye alinacagi protokol geregi seçilen tüm sanat ve tasarim çalismalari Kadiköy Belediyesi’nin uygun görecegi platformlarda tanitilacak. Güzel Sanatlar Fakültesi de Kadiköy Belediyesi ile yapilacak sanat ve tasarim çalismalarinin fakülte bünyesindeki süreçlerini planlayip yürütmek, duyuru yapmak gibi faaliyetleri yürütecek.

Kadiköy Belediyesi 2016 yilinda yaptigi protokol kapsaminda Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin 5 kartpostal ve grafik tasarimi, 4 takvim ve grafik tasarimi, 2 tekstil tasarimi ile 2 heykelini satin almisti.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Marmara Protokol (2)-2086ee21-4868-42b0-a340-2028db06e393.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Marmara Protokol (3)-e92cd329-d788-4a06-aa26-e490ad7f4fdf.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Marmara Protokol (4)-2e75b871-3d2d-43c9-8cb6-dd34aec259f1.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Marmara Protokol (1)-80691d1f-02cd-4163-a88a-2f0adac87090.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Marmara Protokol (6)-832f9da6-e3b5-49af-8781-42a934dea029.jpg