Home IconarrowHaberlerarrow"Benim Komşum Tiyatro" Üçüncü Dönemine Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

"Benim Komşum Tiyatro" Üçüncü Dönemine Başlıyor

cover photo

“BENIM KOMSUM TIYATRO” ÜÇÜNCÜ DÖNEMINE BASLIYOR

Kadiköy Belediyesi ve Kadiköy Tiyatrolar Platformu isbirligiyle mahallelilerle tiyatroyu bulusturmak, tiyatronun mutfagini, üretim süreçlerini izleyicilerle birlikte paylasmak amaciyla düzenlenen “Benim Komsum Tiyatro” projesinin üçüncü dönemi 15 Ocak’ta basliyor.

Kadiköy Belediyesi destegi ile Kadiköy Tiyatrolar Platformu tarafindan gerçeklestirilen “Benim Komsum Tiyatro”  projesinin 3’üncü dönemi için kayitlar basladi. Mahallelilerle tiyatroyu bulusturacak projede Kadiköylülere tiyatronun mutfagi tanitilacak.  Bu yil 6 tiyatro tarafindan yürütülecek projede tiyatronun nasil dogdugu; tiyatronun dünü, bugünü, yarini; dekorun, kostümün, isigin, müzigin islevi; bir oyuncunun hazirligi gibi tiyatroya iliskin bütün konularda katilimcilara bilgi verilecek ve tiyatronun farkli alanlarindan sanatçilar seminerler düzenleyecek.

Kadiköy’ün kültür sanat politikalarina katkida bulunmayi ve bilinçli bir seyirci olusturmayi hedefleyen “Benim Komsum Tiyatro” projesinden geçtigimiz 2 yilda toplam 20 tiyatro grubu projede yer aldi ve bugüne kadar toplam 315 kisi mezun oldu.

Bu yil da Kadiköy’deki 21 mahalleyi hedefleyen çalisma;  tiyatronun mutfagini seyircilere açiyor. Tiyatrolarin yerlesik mekanlarinda gerçeklesecek çalismalarda komsular, sanatin ustalari, genç gruplari, ülkemizde perde açan tiyatrolari ögrenirken bir yandan da kulisin havasini, sahnenin tozunu da soluyor. Üstelik farkli ekiplerin oyunlarini izleyip oyun üzerine sohbet ediyorlar. Seminer ve atölyelerle zenginlesen çalismalar; katilimcilarin prova sürecini tecrübe etmeleri ve sahne heyecanini yasamalari için ortaya koyduklari bir ürünle son buluyor. Komsular; çalismalar sonunda bir katilim belgesi aliyor ve Kadiköy’deki tiyatrolarin oyunlari ve atölyeleri için de indirim hakkina sahip oluyorlar.

Kayitlarin 15 Ocak’a kadar sürecegi projeye katilim ücretsiz. “Benim Komsum Tiyatro”ya katilmak için Kadiköy’de ikamet ediyor olmak, 17-35 yas araliginda olmak ve projeye daha önce katilmamis olmak yeterli. Baska bir ilçeden katilim kontenjanla sinirli.

Genis bilgi ve kayit için http://www.kadikoytiyatrolari.com/benim-komsum-tiyatro-3-donem/ internet sitesi ziyaret edilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/Benim Komsum Tiyatro_3-064c2eff-d88b-4991-b9ac-a6fc5af58ca7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/Benim Komsum Tiyatro_2-02384b7c-0f88-4fb2-a967-ba4e0d314de1.jpg