Home IconarrowHaberlerarrowBina Değil Ağaç Dikilecek
Kadıköy Güncel

Haberler

Bina Değil Ağaç Dikilecek

cover photo

Kadiköy Belediyesi, 27 Temmuz’da Istanbul’da etkili olan dolu yagisi ve kuvvetli rüzgârin etkisiyle Kosuyolu’nda yikilan agaçlarin yerine yenilerini dikiyor. Kosuyolu Parkinda yikilan agaçlarin yerine yenileri 2 Kasim Persembe günü saat 14:00’de mahalleli, esnaf ve ögrencilerle birlikte dikilecek.

Istanbul’da 27 Temmuz’da aksamüzeri baslayan firtina, kisa sürede etkisini arttirmis ve ceviz büyüklügünde dolunun yagmasiyla birlikte kentte büyük hasara neden olmustu. Firtinadan en çok etkilenen noktalardan bir tanesi de Kadiköy’de bulunan Kosuyolu Parki olmustu. Parkta toplam 45 agaç zarar görmüs ve bu agaçlarin 27 adeti siddetli rüzgarin etkisiyle kökünden sökülerek yikilmisti. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu yerinde incelemelerde bulunarak yikilan agaçlarin yerine yenilerinin dikilecegi sözünü vermisti.

Kadiköy Belediyesi agaç dikim mevsiminin gelmesi ile birlikte çalismalarini baslatti. Ilk agaçlandirma çalismasi firtina nedeniyle olusan hortumun da etkisiyle özellikle en çok etkilenen nokta olan Kosuyolu Parkinda 2 Kasim Persembe saat 14:00’de baslayacak. Kosuyolu Parkinda yikilan agaçlarin yerine yenileri mahalleli, esnaf ve ögrencilerle birlikte dikilecek.

Kosuyolu Parki’nda yapilacak agaç dikim çalismalari hakkinda konusan Kadiköy Belediye Baskani su bilgileri verdi: “Istanbul’da yasanan firtinada Kosuyolu Parkimizin agaçlari da önemli ölçüde zarar görmüs ve toplam 27 adet agacimiz siddetli firtinanin etkisiyle kökünden sökülerek devrilmisti. Arkadaslarimizin çalismalariyla zarar gören agaçlar tedavi edildi. Yikilan agaçlarin yerine yenilerini dikecegiz. Kadiköy Belediyesi olarak biz doganin korunmasi için elimizden gelen çalismalari yapiyoruz, yapmaya devam edecegiz.” 

YESIL DOGA IÇIN ÇALISMALAR

Kadiköy Belediyesi dogal afetlerde agaç kayiplarini gidermenin yani sira geçen yil ilçede park ve yesil alanlari bitkilendirme çalismalari kapsaminda 2 bine yakin agaç ve 17 bin 984 adet papatya, leylak, yasemin, defne vb. türü çali dikimi yapti. Belediye dogaya ve yesile farkindaligi arttirmak için de bir takim etkinliklerle meyve agaçlari dikimi yapiyor. Bunlardan biri “Senin de Dikili Bir Agacin Olsun” projesi. Proje kapsaminda ögrencilere kendi bahçelerine dikerek bakimini yapacaklari meyve fidanlari veriliyor. Fidanlari kendi evlerinin bahçelerine diken ögrenciler fidana bakiyor, gelisimini not ediyor ve fotograflarini çekip ögretmenleri ile paylasiyor. Proje kapsaminda yapilan baska bir uygulama okullarin bahçesine fidan dikimi. Bu sekilde 200’ün üzerinde meyve fidani parklara ve okul bahçelerine dikildi.