Home IconarrowHaberlerarrowBir Fotoröportaj Hikayesi: Kadıköy'ün Sakinleri
Kadıköy Güncel

Haberler

Bir Fotoröportaj Hikayesi: Kadıköy'ün Sakinleri

cover photo

Kadiköy’de yüzlerce yildir yasayan farkli topluluklarin kültürel çesitliligini ve tarihsel zenginligini kayit altina almayi amaçlayan “Kadiköy’ün Sakinleri” kitabi okuyucu ile bulusuyor. 180 fotograf ve 17 etkileyici hikâyeden olusan 260 sayfalik “Kadiköy’ün Sakinleri” kitabi 3 Subat Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek sergi ile tanitilacak.

Kadiköy Belediyesi’nin ortak çalisma alani IDEA’yi kullanan fotograf sanatçisi Arzu Dedeoglu ve Bülent Küçük ile arastirmaci Sakir Ayral’in öncülük ettigi proje, Tasarim Atölyesi Kadiköy(TAK) tarafindan yürütüldü. 20 fotografçinin eserlerinin yer aldigi proje Mart 2018’de basladi.   

KADIKÖY’ÜN KÜLTÜREL ÇESITLILIGI ARTIK KAYIT ALTINDA

Kadiköy’ün kültürel çesitliligini fotograf yolu ile belgelemek, bunu gerçeklestirirken de, Istanbul’un en önemli ilçelerinden birini hem toplumsal, hem de mekansal olarak incelen proje kent bellegine katki saglamayi amaçliyor. Kadiköy cografyasinda yüzlerce yildir yasayan farkli topluluklarin kültürel çesitliligini ve tarihsel zenginligini kayit altina alan kitap 180 fotograf ve 17 etkileyici hikayeden olusuyor.   

3 Subat Pazar günü saat 16:45’de bir söylesiyle baslayacak proje tanitim etkinligi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek. Söylesinin ardindan, projede yer alan, hikayelestirilmis fotograflar sergisi görülebilir.