Home IconarrowHaberlerarrowBir Yerel Yönetim Deneyimi: Kadıköylüler Anlatıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Bir Yerel Yönetim Deneyimi: Kadıköylüler Anlatıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari’ndan çikan “Yereli Yönetmek: Kadiköylüler Anlatiyor” kitabi, 4 yillik bir deneyimi tüm taraflarin düsüncelerine yer vererek aktariyor.

Kadiköylülerin hem okur hem de anlatici olarak katildigi, yerel yönetimin son 4 yillik faaliyetlerini Kadiköylülerin gözünden objektif olarak aktaran “Yereli Yönetmek: Kadiköylüler Anlatiyor” kitabi raflarda yerini aldi. Yurttaslarin olumlu düsünceleri kadar elestirel yaklasimina da yer verilen kitap hayata geçirilen onlarca projeyi anlatirken, bu faaliyetlerin gerçeklesmesi için çaba gösteren, sürece katilan, olustuktan sonra bundan yararlanan tüm çevrelerin görüslerini aktiriyor.

KADIKÖY’ÜN 4 YILLIK HIKAYESI

“Yereli Yönetmek: Kadiköylüler Anlatiyor” kitabinda “Dinlemek”, “Desteklemek”, “Bulusmak” ve “Savunmak” baslikli dört bölüm altinda projeler ve görüslere yer veriliyor. Sonda ise “Kadiköy’de Dört Yil” basligi altinda Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ile yapilmis bir röportaj var.

‘KÜÇÜK ADIMLARLA BASLAYIP BÜYÜK BIR HIKAYE YAZDIK’

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu kitapta yer alan röportajinda “Bir kent için yapilabilecek en ‘uçuk’ proje, insanlarin neye ihtiyaci varsa onu çözmeye yönelik olandir. Insanlarin birbirine gülümsedigi toplum ihtiyaçtir… Baris içinde, huzurlu bir toplum ihtiyaçtir. Siyaseti insanlarin ihtiyaçlari ve onlarin katilimi üzerine kurdugunuzda herkesin gülümsedigi, huzur ve baris içinde yasadigi bir düzen saglanabilir. Biz Kadiköy’de halkin ihtiyaçlarini gündeme alarak küçük adimlarla baslayip büyük bir hikaye yazdik. Basarimizin nedeni insanlarla iliskimiz, insanlarin süreçlere katilmasiydi” diyerek anlatiyor yönetim modelini.

Bu dört yillik deneyimin en önemli ayagi, ise baslar baslamaz Kadiköy’ün gelecek bes yilinin Kadiköylülerle konusulmasi yani bes yillik stratejik planin hazirlanmasi. Buna özel bir yer ayiran kitapta çalistay deneyimlerini katilanlar anlatiyor; stratejik plan çalistayinin yani sira kadinlarla birlikte yapilan yerel esitlik çalistayi, çocuklardan 65 yas üstüne kadar farkli yas gruplariyla yapilan forumlara kadar pek çok çözüm arayisi yer aliyor. Kadiköy Tiyatrolar Platformu’nu Mert Firat, Nevzat Süs ve Esin Aslan gibi tiyatrocular, Bisikletli Ulasim Çalistayi’ni Nejat Arzuogullari ve Samet Aksuoglu gibi bu alanda mücadele verenler deneyim ve gözlemlerini anlatiyor.

Kadiköy Belediyesi’nin bu dört yil içinde ete kemige bürünen projelerinin hikâyesini de yine bu kitapta bulmak mümkün: Potlaç, Kadiköy Akademi, Suadiye Sanat Atölyeleri, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi, Rasimpasa Sosyal Hizmet Merkezi, Haldun Taner Müze Evi, Fenerbahçe Çocuk Yuvasi, Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvasi, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Acibadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi, Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yasam Evi, Idea Kadiköy, Ekolojik Yasam Merkezi, Fenerbahçe Parki Topluluk Bahçesi, Sinematek, Kadiköy Anadolu Lisesi Yatili Pansiyon Binasi bunlardan birkaçi.

Kadiköy’ün önemli “bulusma”lari da unutulmamis; Kadiköy Çevre Festivali, Görmesen de Olur Okuma Tiyatrosu Festivali, Kadiköy Plak Günleri ve elbette Haydarpasa Kitap Günleri…

Ilçenin önemli mücadele alanlari da kitaba yansiyor; Anadolu’nun hafizasi Haydarpasa Gari, Meteoroloji arazisi, Fenerbahçe- Kalamis Yat Limani, Kadiköy dolgu alanina yapilmasi planlanan cami projesi, Merdivenköy arazisi ve Kurbagalidere sorunsali konunun uzmani ve kentsel mücadelenin öncüleri isimlerin görüslerine yer verilerek aktariliyor.

 “Yereli Yönetmek: Kadiköylüler Anlatiyor” kitabi arsivlik bir çalisma niteliginde olup, akademisyenlere ve yerel yönetim üzerine arastirma yapanlara essiz bir kaynak sunuyor. “Yereli Yönetmek; Kadiköylüler Anlatiyor” kitabini kitapçilardan ve online kitapevlerinden satin alabilirsiniz.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yereli Yönetmek (2)-3e7448da-52d0-470d-abdc-31cc875bc953.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yereli Yönetmek (3)-ab66d06d-5d83-4096-998c-fe50db39cbc4.jpg