Home IconarrowHaberlerarrow“Burada Kazandıklarımızla Tiyatromuzun Bir Eksiğini Gidereceğiz”
Kadıköy Güncel

Haberler

“Burada Kazandıklarımızla Tiyatromuzun Bir Eksiğini Gidereceğiz”

cover photo

Yeniden kullanimi özendirmek ve ihtiyaç sahiplerine ek gelir imkâni saglamak amaciyla Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen Yeniden Kullanim Pazari, 4 Eylül Pazar günü belediye bahçesinde kuruldu. Rekor sayida basvurunun yapildigi etkinlikte, yapilan çekilis sonrasi tezgâh açma sansi yakalayan Çigdem Tunç “Buradan kazandiklarimizla tiyatromuzun yeni oyununda bir küçük eksigi giderecegiz” dedi.

Kadiköy Belediyesi tarafindan son üç ayda üçüncüsü düzenlenen ve katilimcilarin yogun ilgi gösterdigi Yeniden Kullanim Pazari’nda giysi, çanta, ayakkabi, taki, oyuncak, bebek esya ve giysileri gibi çok sayida ürün uygun fiyatlardan alici buldu. Tekstil endüstrisinin olusturdugu karbon salinimina dikkat çekerek yeniden kullanimi özendirmek ve ihtiyaç sahiplerine ek gelir imkâni saglamak amaciyla düzenlenen Yeniden Kullanim Pazari’nda tezgâh açabilmek için on günde 600’den fazla basvuru yapilarak rekor kirildi.

“BURASI BIZIM IÇIN ÇOK BÜYÜK BIR FIRSAT”
Açtigi tezgâhta setlerde ve oyunlarda kullanilan kiyafetleri, aksesuarlari satan Kadiköylü sinema oyuncusu Çigdem Tunç “Çok ilginç bir gün geçiriyoruz.  Kadiköy Belediyemizin bu dönüsüm, ikinci el degerlendirme etkinliginde yer almak için basvurdum. Genellikle bizim tiyatro oyunlarimizda kullandigimiz ama artik kalkan oyunlarin kostümlerini yok pahasina sattik. Hani bugün bizi zengin etmez ama insanlarin alim gücü düsmüs oldugu için onlar istifade ettiler; bu bizi çok mutlu etti. Kisa gününde bir kâri var. Biz de tiyatromuzun yeni oyununda bir küçük eksigini giderecegiz. Sanatçi arkadaslarima tavsiye ediyorum.” Bu gibi etkinliklerde halkla birlikte olmanin çok keyifli oldugunu belirten basarili sanatçi sözlerini söyle sürdürdü:  “Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Harika müzik var; çayimiz, kahvemiz, her seyimiz var. Ilk defa böyle bir sey yapiyoruz.  Arkadasim var yanimda, Sema Aras, o da tiyatrocu. Çok güzel bir etkinlik… Kadiköy Belediyesi’ni tebrik ediyorum”.

Pazarda alis veris yapan Tugba Saglam “Bayagi bir alisveris yaptim. En çok da çocuguma aldim. Oglum var iki yasinda. Malum her yer çok pahali su anda. Burasi bizim için çok büyük bir firsat. Magazalara göre çok daha uygun. Kendime göre, çocuguma göre, esime göre birçok çesit ürün ayakkabi, sal, pantolon, her seyi buldum. Bir dahaki sefer kendim de gelip tezgâh açmak istiyorum. Tesekkür ederim! Çok memnun kaldim, devamini bekliyorum. Sik sik olursa daha iyi olur” dedi.

Pazarda tezgâh açan Ezgi Çelik ise “Evde giydigimiz, giymedigimiz her seyimizi getiriyoruz. Çok eglenceli, çok pozitif… Herkesle arkadas olduk. Komsularimizi gördük. Yeniden Kullanim Pazari’ni degerlendirdik. Evde olup kullanmadigimiz her seyden kurtulduk. Çok memnunuz. Devaminin gelmesini diliyoruz ve daha sik olmasini istiyoruz.  Çok tesekkür ediyoruz. Kadiköy Belediyesi’nin her seyi, her zaman çok güzel… Çok tesekkür ederim” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1662364001_Yeniden_Kullan__m_Pazar____1_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1662364002_Yeniden_Kullan__m_Pazar____2_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1662364005_Yeniden_Kullan__m_Pazar____4_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1662364007_Yeniden_Kullan__m_Pazar____5_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1662364008_Yeniden_Kullan__m_Pazar____6_.jpg