Home IconarrowHaberlerarrowCaferağa 'Moda Bostanı' İçin Kararını Veriyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Caferağa 'Moda Bostanı' İçin Kararını Veriyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Caferaga ve Osmanaga sakinlerinin önerileriyle ortaya çikan çocuk yuvasi, sosyal yasam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylama sunuyor. Caferaga muhtarlik alaninin yaninda, Moda Bostani olarak da bilinen alana hangi projenin yapilacagina mahalleli karar verecek.

MAHALLELILERDEN GELEN TALEPLER OYLANACAK

Kadiköy Belediyesi, 2020-2024 Stratejik Plan çalismalari kapsaminda düzenlenen mahalle toplantilarinda öne çikan ve Stratejik Planin ilk yilinda gerçeklestirilmesi taahhüt edilen projeleri hayata geçiriyor. Anlat Kadiköy dijital platformunda ve mahalle toplantilarinda Caferaga ve Osmanaga sakinlerinin önerileri ile ortaya çikan kres, sosyal yasam evi, çocuk kütüphanesi talepleri internet üzerinden oylamaya sunuluyor.

HER ÜÇ PROJEDE DE PERMAKÜLTÜR BAHÇESI KORUNUYOR

Hemen arkasindaki sokaga Moda Bostani isminin verilmesinin de nedeni olan ve geçmiste Moda Bostani olarak bilinen alanda, kent bahçeciligi ve permakültür bahçesi faaliyetlerinin yasatilmasi öncelikli hedefler arasinda yer aliyor. Bu islevin mutlaka olmasi yönündeki mahalleli beklentileri de göz önüne bulundurularak, her üç projede de permakültür bahçesi yer aliyor. Çocuklarin ve yetiskinlerin topraga dokunabilecekleri ve tarimi ögrenecekleri permakültür bahçesi ile yaz ve kis sebzeleri her biri 3 metrekare olarak planlanan bahçelerde yetistirilebilecek ve meyve agaçlarindan meyve toplanabilecek.

Permakültür bahçesine ek olarak islevlendirilen üç proje söyle:

• ÇOCUK YUVASI & PERMAKÜLTÜR BAHÇESI

Caferaga’da yetiskinlere dönük sosyallesme ortamlari daha fazlayken, çocuklar için yeterli kapasite mevcut degil. Bununla birlikte Caferaga mahallesine en yakin kresler, uzak sayilabilecek Hasanpasa ve Fenerbahçe mahallelerinde bulunuyor.

• ÇOCUK KÜTÜPHANESI & PERMAKÜLTÜR BAHÇESI

Çocuk Kütüphanesi ile çocuklarin kütüphanede okuma aliskanligi kazanmasi, ögrenmesi ve sosyallesmeleri amaçlaniyor. Çocuk kütüphanelerinin, çocuklarin toplumsal yeniliklere cevap verme kabiliyetlerini artiracagi; bilgi, kültür ve eglenme gereksinimlerini karsilayacagi ve kütüphane kullanma becerilerini gelistirecegi düsünülüyor.

• SOSYAL HIZMET MERKEZI & PERMAKÜLTÜR BAHÇESI

Kadiköy Belediyesi psiko-sosyal destek, psikolojik danismanlik, hukuki danismanlik, farkindalik ve bilgilendirme çalismalari ile sosyo-kültürel egitimler gibi çalismalar yürütülen Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kadiköy genelinde yayginlastirilmasini amaçliyor. En yakin sosyal hizmet merkezi Rihtim bölgesinde bulunuyor.

Kadiköylülerle birlikte hazirlanan stratejik planda yer alan projelerin yine Kadiköylüler tarafindan oylanmasiyla, Caferaga için ihtiyaç duyulan proje belirlenecek. Projenin her asamasi Modalilarla birlikte ilerleyecek. Iki hafta sürecek oylama için adres: https://anlat.kadikoy.bel.tr/oylama/caferaga-muhtarlik-alani

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DJI_0102-3475372e-74e2-4a81-b641-781355cde515.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DJI_0108-bf954eb6-53e1-4627-8510-31c29f956738.jpg