Home IconarrowHaberlerarrowCemal Süreya Ölümünün 30. Yılında Anılıyor

Cemal Süreya Ölümünün 30. Yılında Anılıyor

Türk edebiyatinin usta sairlerinden, yazar, çevirmen Cemal Süreya ölümünün 30. Yilinda Kadiköy Belediyesi’nin ev sahipliginde aniliyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen program 9 Ocak Persembe saat 20.00’de.

Cemal Süreya Kültür Sanat Dernegi tarafindan düzenlenen gece Cemal Süreya Kültür Sanat Dernegi Baskani Seyyit Nezir ve Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin açilis konusmalari ile baslayacak. Cemal Süreya’nin “Uçurumda Açan” siirinin de dizesi olan “Yurdumsun Ey Uçurum!” adi verilen anma programi gazeteci, yönetmen Nebil Özgentürk’ün hazirladigi belgesel gösterimiyle devam edecek. Sunuculugunu Gülsen Tuncer’in yapacagi gecede Aydan Ay, Mürsel Üstün, Nisa Leyla Ibrahim Hacibektasoglu, Fügen Kivilcimer, Ali Kandaz, Melahat Babalik, Olcay Bagir, Nesrin Karyaldiz ve Feridun Andaç, sairin sevilen siirlerinden misralar okuyacak ve saire dair konusmalar yapacak. Gece Ozan Çoban ve Günes Demir’in “Süreya’nin Ezgileri” adli dinletisiyle son bulacak.

“Yurdumsun Ey Uçurum” Cemal Süreya Anmasi

Tarih: 9 Ocak 2020