Home IconarrowHaberlerarrow“Çocuk Tiyatro Oyunu Yarışması” Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu
Kadıköy Güncel

Haberler

“Çocuk Tiyatro Oyunu Yarışması” Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin tiyatro dünyasina yeni çocuk oyunlari kazandirmak amaciyla düzenledigi Çocuk Tiyatro Oyunu Yarismasi sona erdi. Ödüller, 16 Mayis aksami Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Tiyatronun çocuk oyunlari dagarcigini nitelikli oyunlarla zenginlestirmek; çocuklarin duygusal, düsünsel, sanatsal gereksinimleri dogrultusunda yasamlarina ulusal ve evrensel anlamda katkida bulunmak; yazarlari bu alanda eserler vermeye özendirmek için baslatilan yarismaya toplam 85 eserle katilim gerçeklesti. Seçici kurulun yaptigi degerlendirmeler sonucunda yarismada 3 eser esdeger ödüle layik bulundu.

Ödül töreni Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ögrencilerinin verdigi görkemli bir Caz Konseriyle basladi. Konserin ardindan söz alan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Sanatin çocuklara ve biz yetiskinlere sagladigi katkinin temelinde estetik olmasi var. Insanin bu estetige ihtiyaci var. Insan bu estetige sahip olmadigi zaman iyilikten uzaklasabiliyor. Bizim bütün hedefimiz toplumun iyi, mutlu ve huzurlu olmasini, gelisebilmesini, özgür düsünebilmesini saglamak. Bilimle, teknolojiyle, sanatla, siirle ve tabii tiyatroyla yani kisacasi yasadigi her alanda iyiyle bulusmalarini saglamak. Tiyatro dünyasina yeni çocuk oyunlari kazandirmak amaciyla düzenledigimiz yarismamiza, çocuklarimiz basta olmak üzere bizlere degerli katkilariyla destek veren herkese tesekkür ediyorum.” dedi. Nuhoglu’ndan sonra sahneye Istanbul Üniversitesi Temel Egitim Bölümü, Sinif Egitimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Nihal Kuyumcu; Türkiye Elestirmenler Birligi Üyesi, TEB Tiyatro Dergisi Yazari Tijen Savaskan ve Kadiköy Tiyatrolar Platformu Çocuk Tiyatro Komisyonu Temsilcisi Emre Saka çikarak birer konusma yapti. Usta oyuncu Ahmet Somers’in de katildigi gecede konusmalarin ardindan ödül törenine geçildi.

Her biri 4 bin TL degerinde olan ödüllerin sahipleri, ödüllerini ve plaketlerini tiyatro dünyasinin duayen isimlerinin elinden aldi.

 “Mangaldaki Çiçek” adli tiyatro eseriyle Bursa’dan katilan Nedim Bugral ödülünü Istanbul Üniversitesi Temel Egitim Bölümü Sinif Egitimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Kuyumcu’nun elinden aldi. Izmir’den yarismaya katilan Esref Karadag ve Nursel Çetin birlikte kaleme aldiklari “Içimizdeki Çocuklar” adli eserle ödüle hak kazandilar. Ödül gecesinde bulunamayan Karadag ve Çetin’in ödülleri Türkiye Elestirmenler Birligi Üyesi Tijen Savaskan’in elinden Özgün Karadag’a teslim edildi. “Simdi Anladim” adli eserle Ankara’dan yarismaya katilan Oya Yilmaz Kermany’nin ödülünü Kadiköy Tiyatrolar Platformu Çocuk Tiyatrosu Komisyonu Temsilcisi Emre Saka takdim etti.

Eserler Kadiköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü Seçici Kurul Üyeleri tarafindan degerlendirildi. Seçici kurulda Süreyya Karacabey, Nihal Kuyumcu, Tekin Özertem, Tülin Saglam ve Ahmet Somers yer aldi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ödül Töreni (5)-37f511ce-92fd-4018-b51c-4bc833b0f463.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ödül Töreni (6)-622dd4df-4212-4d89-81a9-f74d94969cd7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ödül Töreni (2)-e9cf623e-e408-4aac-b9df-508d8e24d674.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ödül Töreni (4)-f761c1f0-1f9d-4b35-bfe0-e929bbe9abae.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ödül Töreni (1)-db18bd48-4956-4534-a25a-c3c24e337f9b.jpg