Home IconarrowHaberlerarrowÇocuklara İki 23 Nisan Hediyesi Birden
Kadıköy Güncel

Haberler

Çocuklara İki 23 Nisan Hediyesi Birden

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için koltugunu çocuklara devretti. Belediye Baskaninin koltuguna geçen ilkokul ögrencisi Gökcan Baydar’in ilk talimati yaz spor okullarinin açilmasi oldu. Diger yandan Kadiköy Belediyesi, çocuklar için IDEA Çocuk ve Defne Park Çocuk Kütüphanesi’ni açti. Açilista konusan Odabasi, “Bizim çocuklarimiz, bizim gelecegimiz. O nedenle burayi çok önemsiyoruz. Belki Kadiköy’ün gelecegini yönlendirecek. Kadiköy’de çocuklarimiz gelecekte neyi görmek istiyorlarsa neyi yapmak istiyorlarsa buralardan sekillendirecekler” dedi.

Kadiköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni bir gün öncesinden kutlamaya basladi. Zühtüpasa Ilkögretim Okulu’nda 4. sinif ögrencileri Gökcan Baydar, Deniz Türken, Ipek Zeynep Erkan; okul müdürü Hakan Karabay ve sinif ögretmenleri Buket Aksansel Göcen ile birlikte Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’ni ziyaret etti. Baskan Odabasi, koltugunu kendisini ziyarete gelen çocuklara emanet etti.

Baskanlik koltuguna ilk olarak 4. sinif ögrencisi Gökcan Baydar oturdu. Baydar, “Belediye Baskani olarak ilk ne yapmak istersiniz” sorusuna “Yaz spor okullarinin açilmasi” cevabini verdi.

ILK TALIMATINI VERDI

Bir günlügüne belediye baskani olan Gökcan Baydar yapacaklarini, “Kadiköy Belediye Baskani olarak insanlara, hayvanlara ve dogaya önem verecegim. Dünyamiz küresel iklim tehlikesi yasiyor. Bu nedenle mümkün oldugunca agaçlandirma çalismasi yapacagim. Yesil dünya gelecegimiz için bir umuttur. Sporu gelistirmek için bisiklet yolu yapacagim. Sanat ve kültüre önem verecegim. Deprem gerçegi için okullarda bilinçlendirme çalismasi yapacagim” diye anlatti.

Baskan Odabasi’nin “Spordan Sorumlu Baskan Yardimcimiza talimatlariniz varsa geregini yerine getirsin. Mesela yaz spor okullarinin açilmasini ister misiniz?” diye sormasi üzerine küçük baskan Baydar, “Evet. Yaz spor okullarinin açilmasini istiyorum” dedi.

Ikinci talimatini da telsizden veren Baydar, zabita ekiplerinden yerlere atilan çöplerin toplanmasini ve geri dönüsüm kutularinin daha fazla yayginlasmasini istedi.

Kendisini ziyarete gelen çocuklarla bir süre sohbet eden Kadiköy Belediye Baskani Odabasi, onlara Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabini hediye etti.

IDEA ÇOCUK AÇILDI

Kadiköy Belediyesi'nin yeni bir kamusal alan fikri olarak hayata geçirdigi IDEA Kadiköy’ün çocuk versiyonu niteligi tasiyan “IDEA Çocuk”u çocuklarin hizmetine açti.

IDEA Çocuk, 5-15 yas araligindaki çocuklar için oyna, eglen, yarat, yansit fikriyle ortaya çikan hem geleneksel hem de dijital araçlarin kullanilmasiyla çocuklarin gelisimlerine yardimci olmayi hedefliyor.

Kadiköy Belediyesi, IDEA Çocuk açilisi için birbirinden eglenceli aktiviteler hazirladi. Açilista, çocuklar hem ögrendi hem de keyifli anlar geçirdi. Özel hazirlanan programin açilisi kortej bando ve jonglörler / clown show esliginde yapildi. Etkinlikte, Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM) Keman Orkestrasi mini bir konser verdi. Ücretsiz ikramlarin da yer aldigi açilista çocuklar eglenirken kendileri için hazirlanmis ponpon atölyesi, özgürce boyuyorum atölyesi, ressam-robot atölyesi, ekolojik yasam fide tohum ekimi atölyesi, minik paleontologlar atölyesi gibi atölyelerde de yeni deneyimler kazandi. Açilista ayrica illüzyon gösteri, bedensel ve zihinsel becerileri esneten ve eglendiren oyun parkuru, tisörtünü kendin tasarla gibi etkinlikler de yer aldi.

ODABASI: BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutladi. Kutlamalarin 3 gün sürecegini açiklayan Odabasi, “Bütün mahallelerde çocuklarin bu eglencelere ulasabilmesini amaçliyoruz. Kadiköy’ün bütün mahallere yayarak herkesin bayrami bayram gibi kutlamasini saglamak” dedi.

Açilisini yaptigi IDEA Çocuk hakkinda bilgi veren Odabasi sunlari söyledi:

“Bugün burada IDEA Çocuk açilisi yapiyoruz. Ilk IDEA’miz 2017 yilinda büyükler için Moda’da kuruldu. Gördük ki bu tür mekanlara çocuklarin büyüklerden daha fazla ihtiyaci var. Kendilerini ve bizleri gelistirebilecekleri, gelecege sözlerini söyleyebilecekleri ortamlara, mekanlara ihtiyaçlari var. Birbiri ile bulusacaklari, konusacaklari, plan ve proje yapacaklari mekanlara ihtiyaçlari var. IDEA Çocuk, buradan ortaya çikti. Buradan çikacak projeler Kadiköy Belediyesi’nin gelecekte yapacagi projeler olacak. Çünkü bizim çocuklarimiz, bizim gelecegimiz. O nedenle burayi çok önemsiyoruz.

KADIKÖY’ÜN GELECEGINI YÖNLENDIRECEK”

Konusmasinda Nazim Hikmet’in “Dünyayi verelim çocuklara” siirini de okuyan Odabasi, “Keske dünyayi çocuklar yönetse de biz de arkadasligi onlardan görsek. Iyi niyeti, samimiyeti, dostlugu onlardan görsek” ifadelerini kullandi.

Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

 “Buralar sizin. Biz sadece emanetçiyiz. Size teslim etmek üzere bunlari yaptik. IDEA Çocuk, belki Kadiköy’ün gelecegini yönlendirecek. Kadiköy’de çocuklarimiz gelecekte neyi görmek istiyorlarsa neyi yapmak istiyorlarsa buralardan sekillendirecekler. Buralardan bu projelere hayat verecegiz. Büyüdügünüz zaman da üretmis oldugunuz oyunlari Alan Kadiköy’de oynayabilirsiniz, konser verebilirsiniz, sergiler açabilirsiniz. Bayraminiz kutlu olsun, bayramimiz kutlu olsun.”

DEFNE PARK ÇOCUK KÜTÜPHANESI HIZMETE AÇILDI

3-12 yas araligindaki çocuklara hizmet verecek olan Defne Park Çocuk Kütüphanesi gerçeklestirilen törenle hizmete açildi. Üç bin kitap ve çalisma alanlariyla çocuklara hizmet verecek olan Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nden çocuklar hikaye, öykü, roman gibi kitaplardan yararlanabilecek. Yetiskinler de felsefe, toplum bilimleri, sanat, edebiyat ve roman türü kitaplara ulasabilecek. Açilan kütüphane araciligiyla çocuklar hem okuma aliskanligi kazanacak hem de sosyo-kültürel gelisimlerine katki saglayacak.

Kütüphanenin açilis programinin sunuculugunu yine çocuklar yapti. Ücretsiz ikramlarin yer aldigi açilista, Kadiköy Belediyesi çocuklar için kortej bando, canli heykel, sosis balon, Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM) Akordeon Orkestrasi, masallara yolculuk atölyesi, müzikli masal saati, arkeoloji atölyesi, zaman makinesi atölyeleri düzenledi.

"BIR ÇOCUK DAHI BURADA KITAP OKUSA…”

Açilista konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Senede bir çocuk dahi buraya gelerek kitap okursa yapmis oldugumuz yatirimin karsiligini almisiz demektir. Belki de bu sayede o çocugun hayati, dünyaya bakisi ve gelecegi degisecek. Biz bunu amaçliyoruz. Ayrica burada okuma günleri yapacagiz. Yazarlari getirecegiz. Çocuklarin okuduklari eser sahipleri ile tanismalarini saglayacagiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara birakmis oldugu çocuk bayramini, çocuklara bir seyler hediye ederek kutlamayi dogru bulduk. Bunu basari bildigimiz için de çok mutluyuz" diye konustu.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1650643808_DEFNE_PARK___OCUK_K__T__PHANES____1_-3978bfd3-31ea-4640-8f2d-7ab9cbdc54e8.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1650643828_DEA___OCUK__7_-818a9507-ed9d-4477-837c-f89d94e5366f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1650643842_DEA___OCUK__13_-dc38afef-83ed-415d-8744-0817ced55cf0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1650643819_DEA___OCUK__2_-2d450b5d-7ebc-47ff-8817-206fc2fc5c1f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1650643825_DEA___OCUK__5_-bec828b1-95d4-49fb-b5ec-773cac13aad6.jpg