Home IconarrowHaberlerarrowÇocukların Gülüşüne Sağlık
Kadıköy Güncel

Haberler

Çocukların Gülüşüne Sağlık

cover photo

Kadiköy Belediyesi Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, “Çocuklarimizin Gülüsüne Saglik” projesi ile anasinifi ve ilkögretim ögrencilerinin agiz ve dislerini koruma altina aliyor

10 Mart 2007 tarihinde hizmete açilan Kadiköy Belediyesi Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi hizmete basladigindan beri Kadiköy sinirlarinda içindeki resmi ilkokullarda okuyan ögrencilere, koruyucu dis hekimligi uygulamalari, agiz ve dis sagligi tedavileri ve agiz hijyeni ve farkindalik egitimlerini tamamen ücretsiz yapiyor.

Dis Sagligi Merkezi’nde bulunan 100 kisi kapasiteli egitim salonunda, egitimci dis doktoru tarafindan çocuk ve ebeveynlerine; dogru ve etkili dis firçalama, agiz hijyeni ve genel vücut sagligi konularinda periyodik egitimler veriliyor. Bugüne kadar 89 bin 312 çocuk ve 33 bin 520 veli bu egitimlerden faydalandi.

700 BININ ÜZERINDE TEDAVI

Her sene ilkokula baslayan 1.sinif ögrencilerinin projeye dâhil edilmesiyle devam eden “Çocuklarimizin Gülüsüne Saglik” projesinde bugüne kadar 709 bin 940 agiz ve dis sagligi tedavi islemi tamamen ücretsiz olarak yapildi.

56 personelin çalistigi Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’ne 2009 yilinda Genel Anestezi Altinda Dis Müdahale Ünitesi eklendi. Ve bu sayede normal klinik kosullarda tedavisi yapilamayan fiziksel ve /veya zihinsel engelli vatandaslar için agiz ve dis sagligi tedavileri tamamen ücretsiz yapilmaya baslandi. Bugüne kadar bin 109 engelli vatandasin tedavilerinin ücretsiz gerçeklestirildigi merkezde herhangi bir ikametgah ve yas sinirlamasi da yok. Engelli raporu olan bütün yurttaslar Türkiye’nin her yerinden randevu alarak bu hizmetten yararlanabiliyor.

IKI ÖDÜLÜ VAR

Kadiköy Belediyesi Çocuk ve Agiz Dis Sagligi Merkezi bugüne kadar yurt içi ve yurtdisi olmak üzere birçok kongre ve sempozyuma davet edildi ve iki ödül aldi. Bunlardan birincisi, 2011 senesinde Yunanistan’in baskenti Atina’da gerçeklesen Uluslararasi Pedodonti Kongresi’nde 76 ülke arasindan verilen “Parlak Gülüsler – Parlak Gelecekler” ödülü.

Ikinci ödül ise 2011 yilinda Istanbul Tabipler Odasi’nin verdigi En Iyi Toplum Halk Sagligi dalindaki Prof.Dr. Nusret Fisek Toplum Halk Sagligi ödülü oldu.

Adres: Kadiköy Belediyesi Çocuk ve Agiz Dis Sagligi Merkezi, Feneryolu Mahallesi Fahrettin kerim Gökay Caddesi No: 128’de. Tel: 0216 565 35 67

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0312-5f78ae5c-c537-4288-95ee-836fe93b8817.jpg