Home IconarrowHaberlerarrowCumhuriyet'in 96. Yılı Kadıköy'de Coşkuyla Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Cumhuriyet'in 96. Yılı Kadıköy'de Coşkuyla Kutlandı

cover photo

Cumhuriyetin kurulusunun 96. yili Kadiköy Bagdat Caddesi’nde düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Yürüyüsü ile “Coskuyla, Umutla, Hep Birlikte” sloganlari esliginde kutlandi. Yürüyüse katilan yüz binlere seslenen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Demokrasiyi her düzeyde gelistirmek, hepimizin ortak sorumlulugudur. Süpheniz olmasin, Kadiköy olarak bu sorumlulugun bilincindeyiz.” seklinde konustu.

Kadiköy Belediyesi tarafindan her yil Bagdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüsü’ne bu yil da yüz binlerce kisi katildi. Yürüyüse katilanlara Türk Bayraklari ve isikli led ekranlarla özel olarak hazirlanan Cumhuriyet tirindan çalinan marslar ve sarkilar eslik etti. Cadde yolunca dans gösterilerinin düzenlendigi sahnelerin kuruldugu etkinlik Bagdat Caddesi üzerinde yapilan vals gösterisi ile basladi. Fener Alayi’nin etkileyici görüntüler olusturdugu etkinlik caddeye yerlestirilen dev ekranlardan da izlendi. Suadiye Isiklar’da 19.00’da baslayan yürüyüs Caddebostan Iskele Sokak’ta son buldu. Cumhuriyet yürüyüsüne, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve esi Rojvan Odabasi, CHP Genel Baskan Yardimcisi Onursal Adigüzel, CHP Istanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, eski Kadiköy Belediye Baskanlari Aykurt Nuhoglu ve Selami Öztürk katildi.

  

 

“KADIKÖY CUMHURIYETIN VE ÖZGÜRLÜKLERIN KALESI OLMAYA DEVAM EDECEK”

Yürüyüsün bitis noktasinda Cumhuriyet tirindan kalabaliga seslenen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Her yil büyük bir onurla katildigim bu yürüyüse, bugün Kadiköy Belediye Baskani olarak katiliyorum. Belediye Baskani olmak için göreve talip oldugumda, Kadiköy’ü Istanbul’un, hatta Türkiye’nin gözbebegi bir kent yapan degerleri anlatmis, bu degerlere sahip çikip, daha da çogaltacagimizin sözünü vermistim. ‘Daha Çok Kadiköy’ demistik. O zaman, ulasabildigim kadar çok komsuma ulasmaya çalismistim. Simdi bu firsat yeniden elime geçti. Kadiköy’ün degerlerini yaratan çagdas, Atatürkçü, özgürlükçü, cumhuriyet degerlerine bagli, aydinlik yüzlü yüz binlerce komsum hemen yani basimda. O sözü simdi hepinizin huzurunda bir kez daha veriyorum. Kadiköyümüz, daha güçlü, degerlerine daha tutunmus, yeni nesillere aktardigi Atatürk ilkeleriyle her zaman örnek bir ilçe olmaya, Cumhuriyetin ve özgürlüklerin kalesi olmaya devam edecektir” seklinde konustu. Konusmasina Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Istiklal mücadelesi kahramanlarini anarak devam eden Odabasi, “Demokrasiyi her düzeyde gelistirmek, hepimizin ortak sorumlulugudur. Süpheniz olmasin, Kadiköy olarak bu sorumlulugun bilincindeyiz. Her demokratik ülkede oldugu gibi, bizim ülkemizde de siyasi konularda farkli tercihler mevcuttur ve olmak zorundadir. Aksi halde demokrasi olmaz. Farkli bakis açilarini 'kutuplasma' olarak görmek, olgunlasmamis bir demokratik anlayisin yansimasidir. Bu farkliliklar, dislama, tahkir etme, yok sayma, kültürel bölünme degil, tam tersine demokratik zenginligin bir göstergesi olarak alinmalidir. Kadiköy, bu gerçegin böyle algilandigi, yasayan, canli bir demokratik modeldir. Kadiköy Özgürlüktür” dedi. Alkislar esliginde konusmasini tamamlayan Odabasi esi Rojvan Odabasi ile kalabaligi selamladi.

 

Cumhuriyet Yürüyüsü, Kadiköy'de yillardir okunan, geleneksel Cumhuriyet’e Baglilik Andini Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ögrencisi Tuana Topal’in okumasi ile son buldu. Yürüyüs marslar ve sloganlarla cosku içinde sona erdi.

 

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/b-4c086edf-d99e-45fe-ba40-87bfccc118bd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/c-c2d30c7d-4271-4ad4-a2ec-a1d721e792eb.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/d-13aa5462-982d-4a10-a85e-b99083bae839.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/e-ee3f4d94-3324-4edc-94b6-ff7dd44405fc.jpg