Home IconarrowHaberlerarrowDünya Hayvanları Koruma Günü Kadıköy’de Çocuklarla Birlikte Kutlandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Dünya Hayvanları Koruma Günü Kadıköy’de Çocuklarla Birlikte Kutlandı

cover photo

Dünya Hayvanlari Koruma Günü, 4 Ekim Pazartesi günü Kadiköy’de çocuklarin katilimiyla kutlandi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamada, Kadiköy Belediyesi’nin çocuk yuvalarindaki çocuklar hayvan dostlariyla birlikte eglenceli vakit geçirdi.

Kadiköy Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü’nde hayvanlarin da yasama hakkinin olduguna vurgu yapmak ve farkindalik olusturmak için, ilçede bulunan çocuk yuvalarinda bir etkinlik düzenledi. Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikte, 3 ila 6 yas arasi çocuklar hayvan dostlariyla bulustu ve eglenceli vakit geçirdi.

“SATIN ALMA SAHIPLEN”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi sosyal medya hesaplarindan bugüne özel bir paylasimda bulunarak “satin alma sahiplen” vurgusu yapti.  Odabasi paylasiminda, “Birlikte yasiyoruz, birlikte paylasiyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma günü vesilesiyle bir kez daha hatirlayalim, karsiliksiz sevgi ve daimi dostluk için satin alma sahiplen.” sözlerine yer verdi.

Etkinlikte, Kadiköy Hayvan Dostlari Platformu ve Tanisan Seversin Dernegi is birligiyle bir egitim atölyesi düzenlendi. Ilçedeki tüm çocuklarin uzun vadede yararlanacagi egitimde, Kadiköy Belediyesi Hayvan Bakim Merkezinde gönüllü köpek egitmeni olarak çalisan Gökçen Yücekaya çocuklara köpek davranislari hakkinda detayli bilgi verdi ve köpeklerin vücut dilini anlatti. Çocuklar, Manavgat’ta çikan yanginda yarali bir sekilde kurtarilan ve tedavisi yaptirilarak Yücekaya tarafindan sahiplenilen keçi Cici ile tanisti. Yücekaya’nin egittigi terapi köpekleri Leydi ve Beti de çocuklarla keyifli zaman geçirdi. Çocuklar, yeni tanistiklari hayvan dostlariyla birlikte kostu, oynadi ve onlari besledi.

“ÇOCUKLAR HAYVAN SEVGISIYLE BÜYÜYECEK”

Kadiköy Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Ali Ihsan Mete hayvan sevgisi üzerinden yaptigi konusmasinda: “Bu anlamli günü çocuklarla kutlamak istedik. Burada uzman egitmenlerimizle birlikteyiz. Çocuklarimiza hayvan dostlarimizla nasil iletisim kurulur, vücut dilleriyle aslinda ne anlatmak istiyorlar, korkularini nasil asacaklar gibi konularda bilgi veriyoruz. Amacimiz çocuklarimiza küçük yasta hayvan sevgisini asilatmak ve hayvan sevgisiyle büyümelerine katki saglamak. Kadiköy Belediyesi çocuk yuvalarinda basladigimiz bu egitimlerimizi, uzun vadede Kadiköy ilçesi genelinde bütün egitim kurumlariyla yapacagimiz is birligiyle tüm çocuklara yayginlastirmak istiyoruz.” dedi.