Home IconarrowHaberlerarrowEn iyi Şehir Planlama Ödülü Kadıköy Belediyesi'nin
Kadıköy Güncel

Haberler

En iyi Şehir Planlama Ödülü Kadıköy Belediyesi'nin

cover photo

En iyi Sehir Planlama Ödülü Kadiköy Belediyesi'nin

Kadiköy Belediyesi, Saglikli Kentler Birligi’nin düzenledigi, Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda "Bisiklet Yollari" projesi ile 'En Iyi Sehir Planlama Ödülü'nün sahibi oldu

Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Ödül töreni, Mersin Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde 14-15-16 Ekim tarihlerinde gerçeklesti. 34 üye belediyenin projeleriyle katildigi Saglikli Kentler Birligi, Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda Kadiköy Belediyesi "Bisiklet Yollari*" projesi ile En iyi Sehir Planlama ödülünü kazandi.

Ödül töreninde ayrica, Küresel isinma ve iklim degisikligi ile mücadele için "Kentsel Karbon Ayak Izi Envanteri" ve "Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Planlamalari" hazirlayan belediyeler için sertifika töreni düzenlendi.

2011 yilinda kurumsal ölçekte baslayan karbon ayak izi envanterini 2013 yilinda kent ölçegine tasiyan Kadiköy Belediyesi bu yönde gerçeklestirdigi faaliyetler kapsaminda Türkiye Saglikli Kentler Birligi tarafindan sertifika aldi.

*Kadiköy Belediyesi Bisiklet Yolu Projesi

Kadiköy Belediyesi’ne ödül kazandiran Bisiklet yolu projesinin ilk asamasi Inönü Caddesinde tamamlandi. E-5 ve sahil hattini birlestirmeyi hedefleyen güvenli bisiklet yolu ise Kozyatagi Metro Istasyonu'ndan basliyor ve Sahrayicedid Camisi önünde sonlaniyor. 2 km uzunluguyla uzun vadeli bisikletli ulasim planinin önemli ayagini olusturan Inönü Caddesi Bisiklet Yolu artan nüfus ve araç yogunluguna karsi, çevreci ve saglikli bir ulasim alternatifi sunuyor.

Kadiköy Belediyesi bisikletin sadece eglence, gezinti ve spor amaciyla degil ulasim amaciyla kullanilmasini amaçliyor. Ayrica bisikletli ulasimi yayginlastirmak için Kadiköy Belediyesi Türkiye'deki ilk bisiklet birimini kurdu.

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1-e55e43cd-f29d-4226-87d8-438b09507f93.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-8daa7845-67c7-48c0-8753-75a71e4fc326.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-bddfe65f-952c-45e5-a807-f234ba6d750b.jpg