Home IconarrowHaberlerarrowEngellilere Ücretsiz Diş Ameliyatı
Kadıköy Güncel

Haberler

Engellilere Ücretsiz Diş Ameliyatı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin 2007’de hizmete giren çocuklara ücretsiz agiz ve dis tedavi hizmeti verilen Çocuk Dis Sagligi Poliklinigi’nde 655 bin 636 adet ücretsiz dis tedavi islemi yapildi. 2015 yilinda dis tedavi randevusu verilen çocuk sayisi ise 24. 945. Kadiköy sinirlari içinde yasayan ve egitim gören tüm çocuklarin dis tedavilerinin ve takiplerinin ücretsiz olarak yapildigi kurumun en önemli özelliklerinden birisi engelli ameliyathanesi.

Zihinsel ve fiziksel engellilerin dis ameliyatlarini ücretsiz gerçeklestirilen poliklinikte yilda ortalama 150 engellinin dis ameliyati yapiliyor.

Sadece Kadiköy’den degil, tüm Türkiye’den gelen engelli çocuk ve yetiskinlerin her türlü dis tedavisi genel anestezi altinda ve steril ortamda ücretsiz olarak yapiliyor. Çocuk Agiz ve Dis Sagligi Poliklinigi Bashekimi Burcu Kuru2007 yilinda açilan poliklinigin 2009 yilinda engellilerin dis tedavisi için hizmet vermeye basladigini belirtti. Engelli vatandaslarin dis tedavilerinin yapilabilmesi için yeterli ve özellikle ücretsiz kurumlar olmadigi için bu hizmete basladiklarini belirten Kuru, engelli raporu olan tüm çocuklarin ücretsiz ameliyat edildigini söyledi.

YAS VE IKAMETGAH SINIRI YOK

Engelli ameliyathanesinde yas siniri olmadigi gibi Kadiköy’de oturma siniri da yok. Istanbul’dan ya da ülkenin dört bir yanindan engelli aileleri çocuklarinin bu zor ameliyatini ücretsiz yaptirabiliyor.

 Engelli çocugunun dis tedavisi için Ankara’dan gelen Rana Karabiber Ankara’da bu kadar kapsamli bir operasyon için herhangi bir saglik kurumu olmadigi için Kadiköy’e geldiklerini söyledi.

Kadiköy sinirlari içinde oturmamalarina ragmen Serebral palsi (SP) olan kizinin dis tedavisini yaptirdigini söyleyen Derya Arslan engelliler için bu hizmetin çok önemli oldugunu belirtti.

Otizmli çocugu olan Müserref Saran Kadiköy Belediyesi’nin bu hizmeti ücretsiz olarak verdigine önce inanamadigini söyledi. Verilen hizmetten çok memnun kaldiklarini ifade eden Saran “ Operasyon ile ilgili ailelerin bilgilendirilmesi çok önemli hem çok güzel hizmet veriyorlar hem de bilgi veriyorlar. Bundan daha iyisi ne olabilir ki” dedi.

DUBAIDEN AMELIYAT IÇIN GELECEKLER

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen engellilere hizmet veren kurumda yilda ortalama 150 engellinin ameliyati gerçeklesiyor. Poliklinige önümüzdeki günlerde önümüzdeki günlerde Dubai’den bir engelli dis ameliyati için gelecek.

Dis Sagligi Poliklinigi’nde ayni zamanda engelli vatandaslara, ailelerine ve bakicilarina egitimci dis hekimler tarafindan gerek kurumda gerekse gelen talepler dogrultusunda rehabilitasyon merkezlerinde spesifik engelli hastada agiz ve dis sagligi bakimi, uygun diyet uygulanmasi konularinda periyodik egitimleri de veriliyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A7019-91405268-cb28-4d8e-9ddd-bde9041d3241.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A7020-2e5c85ba-6a00-4293-8799-6555284d655b.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A7025-217aa2b6-ad4d-4de5-9680-e52a5f61d096.jpg