Home IconarrowHaberlerarrowErzurum'dan Kadıköy'e Mimarlık Köprüsü
Kadıköy Güncel

Haberler

Erzurum'dan Kadıköy'e Mimarlık Köprüsü

cover photo

Kadiköy Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odasi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciligi isbirligi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlik Bölümü ögrencilerine yönelik yaz atölyesi basladi. Proje kapsaminda 25 ögrenci ve 6 akademisyen 15 gün boyunca atölye, kent gezisi ve çesitli etkinliklere katilacak.

AMAÇ, KENTLERIN KARDESLIGINI DEVAM ETTIRMEK

Belediye binasinda Kadiköy’ü anlatan bir sunumla baslayan programda konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Bu proje ile amacimiz bütün kentlerin birbirilerini tanimasi, kentlerin kardesligini devam ettirmek. Bu sahip oldugumuz birikimleri paylasmak. Kadiköy’ün de, Erzurum’un da, Malatya’nin da, Mardin’in de birikimleri kendine özgü. Ancak bu zenginlikler Türkiye’de çok fazla konusulmuyor. Sürekli sert, yapay, farkli bir gündem yaratiliyor. Biz bunlari bir kenara birakarak halkin ihtiyaçlarini daha rahat, daha konforlu hale nasil getirebiliriz bunun pesindeyiz” diye konustu. Halkin konforlu bir sekilde yasamasi için çalistiklarini belirten Nuhoglu, “Üniversitelerden mezun oldugunuzda yerel yönetimlerde yönetici olacaksiniz. Bu kurumlari ne kadar tanirsaniz bu vatandaslara o kadar olumlu yansiyacaktir. Egitim, saglik, barinma, kamusal alanlarin arttirilmasi, tiyatro, sinema, müzik gibi insanin mutlu yasayacagi bir tasarimin olusmasi için çalisiyoruz” dedi. Erzurum’dan gelen ögrenciler Nuhoglu’na çiçek ve hediye olarak Erzurum’a özgü tespih takdim etti. 

KADIKÖY’DEKI YAPILARI GEZECEKLER

Proje sürecinde Tasarim Atölyesi Kadiköy basta olmak üzere belediyenin çesitli birimlerinde ve Mimarlar Odasi’nda gerçeklestirilen Yaz Atölye Programi kapsaminda, Kadiköy Belediyesi tarafindan hizmete açilan Karikatür Evi, Gençlik Merkezi, Bahriye Üçok Ekoloji Kresi, Suadiye’deki tarihi dükkânlar ve Haldun Taner Öykü Evi gibi binalar gezilecek. Öte yandan ögrenciler Kadiköy’deki tarihi yapilar hakkinda da bilgi edinecek. Bu proje kapsaminda ögrencilerin Kadiköy’ü ve Kadiköy’ün içinde barindirdigi farkli doku ve kültürleri yakindan tanimalari hedefleniyor. Projenin amaçlari arasinda Mimarlik Bölümü ögrencilerine; kamusal alan, kente katilim, kent bilinci, kent yasami, kentli olma hakki, kamu yarari, kamu hakki, sürdürülebilir çevre, toplumsal esitlik gibi kavramlari tanitmak ve bu kavramlarin savunulabilmesine yönelik deneyim, fikir ve proje gelistirme ortamlari saglamak bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE MARDIN VE VAN’DAN MIMARLIK ÖGRENCILERI GELMISTI

Bu yil üçüncüsü düzenlenen Mimarlik Yaz Atölyesi kapsaminda  geçtigimiz yil da Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlik Bölümü ögrencileri Kadiköy Belediyesi’nin konugu olmustu. Daha önce de Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Mimarlik Fakültesi ögrencileri Kadiköy’de yaz atölyesine katilmislardi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7134-417f887e-afaf-4b72-8ae9-a7087ab1d58d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7125-e7352c0b-8a5d-4f5e-942e-195e9c83b319.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B7124-046b94f1-baf3-4d3c-8e77-63915ae1da89.jpg