Home IconarrowHaberlerarrowFenerbahçe Kalamış Limanı'nda Yapılaşma Israrı
Kadıköy Güncel

Haberler

Fenerbahçe Kalamış Limanı'nda Yapılaşma Israrı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin, Fenerbahçe-Kalamis Yat Limani’nin yapilasmasina izin veren Özellestirme Yüksek Kurulu’nun 17 Mart 2015’de onaylanan yeni imar planina yaptigi itiraz reddedildi.

2011 yilinda özellestirme kapsamima alinan Fenerbahçe-Kalamis Yat Limani yeni imar plani 17 Mart 2015 tarihinde Özellestirme Yüksek Kurulu tarafindan onaylanmisti. Fenerbahçe Kalamis Yat Limani’nda yapilasmanin önünü açan karar dogrultusunda 115.469 metrekare büyüklügü olan Yat Limanina otopark hariç 15 bin metrekare insaat alani yapilabilecek.  Bu alan yeralti otoparki ile  35.795 metrekareye kadar yükselecek. Karara göre Limana 7,5 metre yüksekliginde (iki kat) “turizm tesis alani” kurulabilecek. Karar dogrultusunda, yat limani içinde -istenirse 750’ser metrekarelik en az 10 farkli ticaret, turizm alani ve otel insaati yapilabilecek. Bu plan, halen Kadiköylülerin liman içinde spor, bisiklet ve yürüyüs için kullandigi alanlar imara açilmis ve kiyiyi halkin kullanimi engellenmis oluyor.

Kadiköy Belediyesi onaylanan plana yapi, nüfus ve trafik yogunlugunu arttirmasi, halkin kiyi kullanimini azaltmasi, kiyi siluetini bozmasi, mevcut plana uygun olmamasi,  ekolojik  dengenin bozularak yosunlasmayi arttirmasi, ÇED raporunun olmamasi ve hava koridorunu nedenleriyle itiraz etmisti. Konuya iliskin açiklama yapan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Kalamis Yat Limani’nin Kadiköy halki için çok önemli oldugunu vurgulamis ”Burasi halkin kullanimina açik bir yer. Yürüyüs ve bisiklet yollari ile insanlar burada açik hava da spor yapiyorlar. Ama yeni planla yüzde 13 emsal artirimi yapilacak. Bu da 15 bin metre kare alanin yapilasma açilmasi demek. Bu da halkin kullandigi tüm alanlarin betonlasmasi anlamina geliyor.” demis ve halkin kullanimina açik alanlarin özellestirilmesinin dogru olmadigini ifade etmisti.

Kadiköy Belediyesinin Özellestirme Yüksek Kurulu’na yaptigi itiraz reddedildi. Belediyenin konuyla ilgili Danistay’a açtigi dava ise devam ediyor.

Kadiköy Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada itirazin reddedilmesine ragmen Danistay’da açilan davanin devam ettigi ve limanin yapilasmamaya açilmamasi için gerekli tüm çalismalarin yapilacagi bilgisi verildi.

Kadiköy Belediyesi, Fenerbahçe Kalamis Yat Limani’nin imara açilmasiyla ilgili imza kampanyasi baslatmisti.  Change.org’da baslatilan ve devam eden  “Kalamis Imara Açilmasin” kampanyasina simdiye kadar 73 bin  kisi destek verdi. 

Kampanyaya destek için:

Fenerbahçe-Kalamis sahili imara açiliyor. Bu yanlistan geri dönülsün!

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1-7a606a97-5476-40b5-a2d9-0d6424818e3b.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-fa13df6d-0946-42c2-b7cf-b7c373962252.jpg