Home IconarrowHaberlerarrow“Fikirtepe’de Kangren Devam Ediyor”
Kadıköy Güncel

Haberler

“Fikirtepe’de Kangren Devam Ediyor”

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin 2023 yili bütçesi Belediye Meclisi’nde görüsülerek oy çokluguyla kabul edildi. Mecliste konusan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, Fikirtepe’de meydana gelen yangin ile ilgili “Kadiköy Belediyesi’nin bölgede iskân verme, ruhsat verme ve proje denetleme yetkisi yok” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin 2023 yili bütçesi Belediye Meclisi’nde görüsüldü. Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi’nin katildigi meclis toplantisi, baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katilimiyla 17 Ekim Pazartesi günü gerçeklesti. 2023 yili için performans esasli bütçe tasarisi, maddeler hâlinde okunarak oylamaya sunuldu. Yapilan oylamada bütçe oy çokluguyla meclisten geçti.

“BARTIN’DA YASANAN KAZA DEGIL, IS CINAYETI”

Bütçe sunumuna baslamadan önce Fikirtepe’de meydana gelen patlama ve yangin hakkinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi “2023 bütçe sunumuna geçmeden önce hafta sonu Bartin’da ‘kaza’ olmayan, bir ‘is cinayeti’ nedeniyle hayatini kaybeden bütün yurttaslarimiza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine de bas sagligi diliyorum. Su an hastanede tedavi gören bütün yaralilarin da sagliklarina kavusmalarini diliyorum. Konusmamin basinda ‘is cinayeti’ dedim bir ‘kaza’ demedim. Çünkü artik alisa gelmis bir sekilde ‘is kazasi’ adi altinda sürekli hale gelen bu olaylari kabul etmemiz mümkün degil. Türkiye’de her yil, her ay, her hafta bir maden kazasi oluyorsa bunun adi ‘kaza’ degil, ‘cinayettir’ dedi. Konusmasinda geçen hafta Fikirtepe Mahallesi’nde meydana gelen patlamaya da deginen Baskan Odabasi ikisi yabanci uyruklu birisi Türkiye Cumhuriyeti vatandasi üç can kaybinin oldugunu söyleyerek, hayatini kaybedenlerin ailelerine sabirlar diledi.

15 Ekim Cumartesi günü Fikirtepe Mahallesi’ndeki bir gökdelende çikan yanginla ilgili de konusan Baskan Odabasi Fikirtepe Mahallesi’nde herhangi bir yetkisinin olmadigini söyleyerek “Cumartesi günü yine Fikirtepe’de yeni bitmis bir binada yangin çikti. Bizi sevindiren tek husus herhangi bir can kaybinin olmamasi, yaralinin olmamasi oldu. Orada evleri zarar gören tüm komsularimiza, tüm evi yananlara geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bu kaza ile ilgili olarak ne yazik ki Kadiköy Belediyesi’nin o bölgede iskân verme, ruhsat verme ve proje denetleme yetkisi yok” dedi.

“FIKIRTEPE’DE KANGREN DEVAM EDIYOR”

Sorumlularin cezalandirilmasi gerektigini söyleyen Odabasi: “Eger yeni bitmis bir binada böyle bir yangin çikiyorsa bunu denetlemeyen bunu göz ardi eden bunu gözden kaçiran her kimse veya hangi kurulussa o sorumlularin cezalandirilmasi için elimizden gelen bütün hukuki çabayi yapacagimizi buradan duyururum. Fikirtepe’de bir kangren hala devam ediyor. Insanlar evlerine sahip olabilmek için bir mücadele içerisindeler. Bu sefer evlerini teslim aldiktan sonra o evin içerisinde huzurla güvenlikli bir sekilde yasamalari noktasinda sikintilarla karsilasiyorlar. Fikirtepe, Dumlupinar, Egitim, Merdivenköy mahallelerindeki kentsel dönüsümün ne boyuta geldigini de bu yangin bir kez daha ortaya koydu. Her iki yanginin söndürülmesi sirasinda gösterdikleri çabadan dolayi Istanbul Itfaiyesi’ni bir kez daha tebrik ediyor, Kadiköy Belediyesi adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin 2023 yili bütçesi 2 milyar 450 milyon

Kadiköy Belediyesi 2023 yili için performans esasli bütçe tasarisi maddeler halinde 2 milyar 450 milyon TL olarak oylamaya sunuldu. Oylama oy çokluguyla kabul edildi. Odabasi bütçeye iliskin de sunlar söyledi: “2023 yili bütçemizi 2 milyar 450 milyon Türk Lirasi olarak belirlemis durumdayiz. Bütçemizin müdürlüklere göre dagiliminda ilk üç sirada Fen Isleri Müdürlügü, Destek ve Tedarik Hizmetleri Müdürlügü ve Temizlik Isleri Müdürlügü yer aliyor. Bütçemizin hazirlanmasinda ve hedeflerimizin gerçeklesmesinde katkisi olan çalisma arkadaslarima ve her seyden önce ilham kaynagimiz olan Kadiköylülere meclisimiz adina tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666015270_DSC_7680.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1666015268_DSC_7672.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1666015276_DSC_7710.jpg