Home IconarrowHaberlerarrowFotoğrafın 'DE' Hali Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Fotoğrafın 'DE' Hali Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi temasi çevre olarak belirlenen Fotografin ‘DE’ Hali Ulusal Fotograf Yarismasi basladi. Katilimcilar 18 Mayis 2018 tarihine kadar Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu’nun internet sayfasindan çevrimiçi olarak yarismaya basvurabilecek.

Zihinsel yetersizligi olan bireylerin çevre algisini, çekecekleri fotograflar üzerinden görebilmek ve ayni zamanda konu özelinde onlara bir bakis açisi kazandirabilmek için baslatilan yarisma, toplumda tüm bireyler üzerinde hem engelli alaninda farkindalik yaratmak hem de sürdürülebilir çevre anlayisi üzerine düsünmeyi tesvik ediyor. Bu amaçlar dogrultusunda fotograf sanatini kendini ifade biçimi olarak sevdirmek ve yayginlastirmak da hedefleniyor. Yarisma, Türkiye genelinde Milli Egitim Bakanligi’na bagli Özel Egitim Okullari/Is Uygulama Okullari ile Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde egitim görmekte ya da mezun olan, zihinsel yetersizlik ya da Yaygin Gelisimsel Bozukluk tanili 18 yas ve üstü, Türkiye’nin tüm illerinden bireylerin katilimina açik olacak.

Yarismada, sayisal (dijital) kategoride, renkli ve siyah beyaz olmak üzere iki bölüm olacak. 18 Mayis 2018 tarihine kadar basvurularin kabul edilecegi fotograf yarismasinin ödül töreni 9 Haziran 2018 tarihinde, Baris Manço Kültür Merkezi’nde geçeklestirilecek ve bir hafta süre ile eserler ayni merkeze ait sergi salonunda sanatseverlerle bulusacak.

Ödül ve Sergilemeler

Seçici kurulda; Kadiköy Belediyesi Baskan Yardimcisi Bahar Yalçin, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Bölümü Ögretim Görevlisi Prof. Ergün Turan, Kadiköy Halk Egitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Bölümü Ögretim Görevlisi Kamil Firat ve fotograf sanatçisi Firdevs Sayilan yer alacak.

Eserlerin degerlendirilmesi sonucunda birinci gelen eser sahibine 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye bin TL ödül verilirken ayni zamanda mansiyon, sergileme ve satin alma ödülleri de olacak.

Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) tarafindan onayli ve TFSF altyapisi kullanilarak düzenlenmekte olan yarismaya iliskin ayrintili bilgi almak için su linkleri ziyaret edebilir veya 02163372121 nolu telefonu arayarak bilgi almak mümkün. 

http://www.tfsf.org.tr/yarisma_detay.asp?ID=744

http://engelsizsosyalhizmetmerkezi.kadikoy.bel.tr/

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/E-POSTA72_ENGELLICEVRE_FOTOYARISMASI_2018-90ab4754-9543-4493-8b95-284a69799d9c.jpg