Home IconarrowHaberlerarrowGıda Otomatı Projesi Kadıköy'de Hayata Geçti
Kadıköy Güncel

Haberler

Gıda Otomatı Projesi Kadıköy'de Hayata Geçti

cover photo

Kadiköy’de yasayan ihtiyaç sahiplerine ayni yardim ulastirmak üzere tasarlanan “Gida Otomati” Türkiye’de ilk kez Kadiköy’de hayata geçirildi. Kadiköy Belediyesi’nin psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmani gibi meslek elemanlari tarafindan tespit edilen ihtiyaç sahipleri, cep telefonlarina gönderilecek sifreyi, gida otomati üzerindeki panele girerek kendilerine ait gida ve temizlik kolilerini kimseyle temas etmeden alabilecek.

“ALAN EL VEREN ELI GÖRMESIN”

Kadiköy Belediyesi, Temel Ihtiyaç Dernegi (TIDER) ve Oxivo isbirligi ile gerçeklesen gida otomati projesi pandemi nedeniyle artan bulasim riskini en aza indirmeyi ve yardimlasma sirasinda “alan elin veren eli” görmemesini amaçliyor. Türkiye’de ilk kez uygulanacak pilot projeyle ilk etapta 100 haneye ulasilacak.

“TEKNOLOJININ VE DAYANISMANIN IYILIGE YAKISTIGI BIR PROJE”

Gida Otomati açilis töreninde konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Bugün burada yüceltilecek tek sey iyilik” dedi ve sözlerini söyle sürdürdü: “Teknolojinin ve dayanismanin iyilige yakistigi bir proje. Bugün burada yüceltilecek tek sey iyilik. Hem de veren elin alan eli görmedigi bir iyilik. Samimi, gösteristen uzak, örselemeyen, örseletmeyen bir iyilik. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu pilot projede, belediyemiz ihtiyaci tespit etti, Oksivo yazilimiyla projeyi gelistirdi, TIDER de tedarikleri üstlendi. Proje, bu yönüyle de tam bir dayanisma örnegi” diye konustu.

GIDA VE TEMIZLIK KOLISI YER ALIYOR

Kadiköy Belediyesi’nin Merdivenköy’de bulunan Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi yaninda bulunan ve 20 dolap kapasitesinin yer aldigi gida otomatinda, gida ve temizlik ürünlerinin yer aldigi iki ayri koli çesidi bulunuyor. Bir ailenin bir aylik ihtiyaçlarini karsilayabilecek gida ve temizlik kolilerinin yani sira, otomatta bisküvi, gofret, sampuan, dis macunu gibi kolilerde yer almayan ürünler de yer aliyor. Gida kolisinde salça, yag, bakliyat, tuz, un gibi yiyecek malzemeleri yer alirken; hijyen kolisinde sabun, deterjan, çamasir suyu gibi ürünler yer aliyor. Merdivenköy’de baslatilan pilot projenin yeri, ihtiyaç sahiplerinin yürüyerek gelebilecegi, göz önünde olmayan ancak güvenli bir alan olarak seçildi.

IHTIYAÇ SAHIPLERINI BELEDIYE BELIRLIYOR

Kadiköy Belediyesi’nde görev yapan psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmani gibi meslek elemanlari tarafindan tespit edilen ihtiyaç sahipleri, cep telefonlarina gelecek SMS’te yer alacak kodu, otomat üzerinde yer alan panele girerek istedigi zaman kolilerini alabilecek. Tasarimi ve yazilimi Oxivo firmasi tarafindan gelistirilen projede, ihtiyaç sahibi, tedarikçiler ya da belediye çalisanlari bir birleriyle temas etmeyecek. Bosalan otomat bölmeleri düzenli olarak TIDER tarafindan yenileri ile doldurulacak. ‘Gida bankaciligi’ kapsaminda sahis ve firmalarin bagisladigi ürünler, ihtiyaç sahipleri ile bulusacak.  

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-bfb75cbf-3e24-4354-a457-cc15e079b59d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-f5bd6259-3099-4ebd-9ef6-639ca359a873.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-7f986447-6864-4d3e-920e-a1f2522ec994.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-4e48e3c8-3b69-43cb-86b6-397cebde2e21.jpg